Рецепти » Брашно

Ястия с брашно

В тази категория има 2013 рецепти, разпределени в 202 страници.

Рейтинг: 10 от възможни 10 - гласове 1765

Меден чийзкейк с орехи
Меден чийзкейк с орехи

Изсипете водата в една тенджера, поставете я на огъня и я изчакайте да заври. След това във врящата вода добавете меда и захарта. Разбъркайте добре и свалете тенджерата от огъня и оставете течността да изстине. След това добавете нарязаните на ситно орехови ядки, брашното, содата, канелата и карамфила...

Палачинки с лимон и боровинки
Палачинки с лимон и боровинки

Пресяваме всички сухи продукти в една дълбока купа или ги размесваме добре с вилица. Добавяме ваниловият екстракт, настърганата лимонова кора, лимоновия сок, киселата сметана, водата и олиото към сухите продукти и ги разбъркваме добре. Тестото за палачинките не трябва да е много гъсто, и ако е необходимо...

Хлебчета с банани на Джейми Оливър
Хлебчета с банани на Джейми Оливър

Обелваме бананите, нарязваме ги на парчета и ги пасираме с блендер, разбиваме ги добре докато получим почти течна консистенция. След това ги поставяме в мерителен съд и към тях добавяме хладка вода, докато получим смес от 625 мл. Тази смес използваме вместо вода, когато замесваме хляба, а при месенето...

Пилешко руло с маслини, синьо сирене и течна сметана
Пилешко руло с маслини, синьо сирене и течна сметана

Нарежете с остър нож пилешкото филето през средата, така че да получите два тънки пласта месо. Чукнете ги отгоре с чукче, за да станат още по-тънки, но не повече от 5 мм, и ги посолете със сол. Почистете половината маслини от костилките им и ги нарежете на малки парчета. Сложете маслините върху половинките...

Пастички със смокини
Пастички със смокини

Оставете маслото (70 грама масло) да се отпусне на стайна температура, след това го разбъркайте добре с меда. В отделен съд разбийте добре 2-те яйца и на малки порции ги добавете към сместа с маслото. В друг съд смесете брашното с бакпулвера и също го изсипете към сместа, както и предварително пасираните...

Панирани калмари в яйце, прясно мляко и сос
Панирани калмари в яйце, прясно мляко и сос

Почистете добре калмарите, след това ги сварете в един съд с подсолена вода, варете ги не повече от 3 минути. След това ги прецедете и ги охладете, нарежете ги на кръгчета. В един съд смесете продуктите за панироваката, изсипете брашното, разбитото яйце, прясното мляко, солта и сусам на вкус. Разбъркайте...

Овесени бисквити с тиквички и царевично масло
Овесени бисквити с тиквички и царевично масло

Загрейте предварително фурната до 180 градуса. В една купа разбийте добре яйцето, след това добавете царевичното масло, кристалната захар и кафявата захар. Разбъркайте добре сместа. В друга купа смесете пшениченото брашно с содата, солта, канелата и индийското орехче. Разбъркайте добре брашнената смес...

Козунак с кисело мляко
Козунак с кисело мляко

Размийте маята в затопленото прясно мляко с 1 с. л. захар и малко брашно. Оставете сместа да втаса. През това време разбийте захарта и яйцата (отделя 1 жълтък за намазване) и ги изсипете в предварително пресятото 2 пъти брашно, в центъра на което оформете кладенче. Добавете киселото мляко и сместа с...

Паниран агнешки дроб
Паниран агнешки дроб

Накиснете агнешкият дроб за 10 минути в подсолена вода. След това го прецедете и го нарежете на кубчета - около 2 см. Посолете леко нарязаният на ситно червен лук и го оставете да омекне. Загрейте зехтинът в един тиган на силен огън. Междувременно добавете сладкият и лютият червен пипер, черния пипер...

Градинарска зеленчукова супа
Градинарска зеленчукова супа

Почистете добре картофите, тиквичката, чушките и доматите. Измийте ги и ги нарежете на ситно, след това ги сварете в подсолена вода. Нарежете лукът на ситно и настържете на едрото ренде морковите. Задушете зеленчуците докато омекнат в мазнината, разбъркайте ги с брашното и ги добавете в супата. Варете...