Рецепти » Червен пипер

Ястия с червен пипер

В тази категория има 555 рецепти, разпределени в 56 страници.

Рейтинг: 7 от възможни 10 - гласове 1223

Паниран агнешки дроб
Паниран агнешки дроб

Накиснете агнешкият дроб за 10 минути в подсолена вода. След това го прецедете и го нарежете на кубчета - около 2 см. Посолете леко нарязаният на ситно червен лук и го оставете да омекне. Загрейте зехтинът в един тиган на силен огън. Междувременно добавете сладкият и лютият червен пипер, черния пипер...

Царевични бухти
Царевични бухти

Сварете шестте кочана царевица в една тенджера с подсолена вода. След това ги охладете и разронете зърната им. Смесете ги с брашното, яйцата, червения пипер и сол на вкус, разбъркайте добре сместа. Загрейте олиото в един тиган и оформете царевичните бухти на малки парчета в тигана. Запържете ги и от...

Каша с агнешко месо и чесън
Каша с агнешко месо и чесън

Отделете агнешкото месо от костите му, нарежете го на малки парчета, след това го залейте с 4-5 ч. ч. подсолена вода и го варете в една тенджера на огъня докато омекне добре. Размийте брашното с малко бульон от месото и при непрекъснато разбъркване разредете с останалия бульон. След като поври за 10...

Ароматна тиквен крем с ябълки и сирене
Ароматна тиквен крем с ябълки и сирене

Загряваме фурната на 175 градуса. Отрязваме капакът на тиквата и я почистваме добре от семената и влакнестата и част. Добавяме малко вода в една тава и изпичаме вътре тиквата, за около 1 час. Изключваме фурната и оставяме тиквата да изстине за 30-45 минути. Изваждаме я от фурната и я оставяме настрани...

Спанак с яйца, прясно мляко и сирене на фурна
Спанак с яйца, прясно мляко и сирене на фурна

Почистете и нарежете на ситно лукът и спанака, изсипете ги в една тава за печене, след това добавете олиото и задушете сместа докато омекне добре. След това разбъркайте сместа с червения пипер. Добавете разбитите яйца в прясното мляко, натрошеното сирене, ситно нарязания магданоз, черен пипер и сол на...

Яхния с пилешки дробчета, лютеница и гъби
Яхния с пилешки дробчета, лютеница и гъби

Сложете в загряната мазнина почистените и добре измити пилешки дробчета. Намалете температурата на огъня, за да не се пръснат пилешките дробчета. След като се запържат малко, добавете нарязаните на парчета гъби, поръсете червен пипер, черен пипер, чубрица, сол, една щипка мащерка и няколко капки соев...

Пилешки крилца с грейпфрут
Пилешки крилца с грейпфрут

Втрийте пилешките крилца със сол, черен пипер и нарязан на ситно чесън. Оставете месото да престои за 1 час. Загрейте фурната до 180 градуса. В една тава намазана с малко олио изпечете пилешките крилца, до златист цвят, за около 30 минути. В една тенджера с дебело дъно добавете сокът от грейпфрут, сокът...

Картофена салата с домати
Картофена салата с домати

Сварете картофите в една тенджера докато омекнат, след това ги обелете и ги нарежете на малки кубчета. Нарежете чери доматите на парчета. Почистете маслините от костилките им и ги нарежете на половинки. Нарежете лукът на ситно. Смесете всичко заедно в една купа. Овкусете салатата със зехтин, оцет и сол...

Салата с пушена сьомга, сирене и сметана
Салата с пушена сьомга, сирене и сметана

С блендер смелете сиренето Маскарпоне заедно с лимоновия сок, сметаната, солта и лютия червен пипер. Изсипете сместа в една купа и добавете към нея нарязания на ситно див лук и пушена сьомга. Разбъркайте добре сместа. Отгоре сложете найлонов плик и затворете добре салатата. Сложете я в хладилника за...

Боб с кайма на фурна
Боб с кайма на фурна

Накиснете белият боб във вода и го сварете до почти готов вид, но внимавайте да не го разварите. Нарежете на ситно лукът и го задушете в олио. След това добавете каймата и я оставете да се запържи добре. Добавете свареният и изцеден боб, обелените и нарязани на ситно домати. Посолете ги със сол и добавете...