Рецепти » Чесън

Ястия с чесън

В тази категория има 1217 рецепти, разпределени в 122 страници.

Рейтинг: 8 от възможни 10 - гласове 1342

Огретен с патладжан и чесън
Огретен с патладжан и чесън

Нарежете патладжаните на тънки кръгчета. Посолете ги със сол и ги оставете да престоят, докато пуснат горчивия си сок. След това ги измийте с вода, подсушете ги и ги изпържете в леко загряното олио. Поставете патладжаните върху решетка, за да се отцедят от мазнината. В една продълговата тава за печене...

Пилешко руло с маслини, синьо сирене и течна сметана
Пилешко руло с маслини, синьо сирене и течна сметана

Нарежете с остър нож пилешкото филето през средата, така че да получите два тънки пласта месо. Чукнете ги отгоре с чукче, за да станат още по-тънки, но не повече от 5 мм, и ги посолете със сол. Почистете половината маслини от костилките им и ги нарежете на малки парчета. Сложете маслините върху половинките...

Запеканка с картофено пюре и патладжан
Запеканка с картофено пюре и патладжан

Сваряваме обелените картофи в един съд, след това ги намачкваме на пюре с вилица. Обелваме патладжанът и го нарязваме на кръгове, посоляваме го със сол и го изчакваме да се отцеди от горчивия си сок. След това го измиваме добре със студена вода. Подсушаваме патладжанът и го изпичаме на грил или скара...

Супа с печени чушки и домати
Супа с печени чушки и домати

Почистете добре чушките от семената им и ги нарежете на четвъртинки. Нарежете доматите на две. В една тава за печене, застлана с фолио, подредете чушките, доматите и скилидките чесън. Поръсете ги отгоре с олио и ги изпечете във фурна загряна на 230 градуса, за около 25-30 минути до готовност. Опечените...

Занзибарски пилаф с пилешко месо
Занзибарски пилаф с пилешко месо

Слагаме кимионът, черния пипер, карамфила, канелата и кардамона в един тензух и го завързваме. След това поставяме тензухът в една чаша, покриваме го с топла вода и го оставяме настрани. Счукваме заедно чесънът и джинджифила и ги оставяме настрани. Измиваме добре оризът. Загряваме олиото в една дълбока...

Задушено телешко месо в сос от кафе и вино
Задушено телешко месо в сос от кафе и вино

Първо приготвяме една чаша сварено кафе. Нарязваме телешкото месо на кубчета и го запържваме в един тиган поръсен с олио. Подправяме месото със сол и черен пипер на вкус. След това добавяме нарязания на ситно лук, счукания чесън и брашното. Оставяме сместа на котлона за още няколко минути, като я разбъркваме...

Китайска салата с телешки език
Китайска салата с телешки език

Нарежете на ивици предварително свареният телешки език в подсолена вода. След това нарежете на ситно чесъна и го изсипете при езика. Изсипете отгоре соевия сос, балсамовия оцет и сусамовото масло. Нарежете на парчета червения лук, краставиците и чушката (добавете люта чушка на вкус). Изсипете зеленчуците...

Брускети с домати и миди
Брускети с домати и миди

Нарежете франзелата на филийки и ги препечете. Нарежете чесъна на ситно и го запържете в един тиган поръсен със зехтин. Нарежете доматите на кръгчета, както и червения лук, нарежете на ситно магданоза и прецедете добре мидите от консервата. Смесете в един съд сиренето Рикота с магданоза и чесъна. С тази...

Каша с агнешко месо и чесън
Каша с агнешко месо и чесън

Отделете агнешкото месо от костите му, нарежете го на малки парчета, след това го залейте с 4-5 ч. ч. подсолена вода и го варете в една тенджера на огъня докато омекне добре. Размийте брашното с малко бульон от месото и при непрекъснато разбъркване разредете с останалия бульон. След като поври за 10...

Ароматна тиквен крем с ябълки и сирене
Ароматна тиквен крем с ябълки и сирене

Загряваме фурната на 175 градуса. Отрязваме капакът на тиквата и я почистваме добре от семената и влакнестата и част. Добавяме малко вода в една тава и изпичаме вътре тиквата, за около 1 час. Изключваме фурната и оставяме тиквата да изстине за 30-45 минути. Изваждаме я от фурната и я оставяме настрани...