Рецепти » Дафинов лист

Ястия с дафинов лист

В тази категория има 150 рецепти, разпределени в 15 страници.

Рейтинг: 5 от възможни 10 - гласове 834

Винена марината за месо
Винена марината за месо

Смесете всички продукти, като нарежете на ситно лукът, морковите и магданоза в един съд. Поставете избраното от вас месо в маринатата, разбъркайте добре и оставете месото да се маринова, като покриете съда с фолио. Сложете го в хладилника да престои за период от 5 до 24 часа. Понякога месото трябва да...

Заешко месо с бира и зеленчуци
Заешко месо с бира и зеленчуци

Измийте заекът добре и го разделете на порции. След това изпържете месото до зачервяване в един дълбок тиган със сгорещено олио. Нарежете на по-едри парчета лукът и морковите. Обелете картофите и ги нарежете на кубчета, а гъбите нарежете на четвъртинки или половинки (ако са по-дребни). Залейте гъбите...

Скариди с бира и чесън
Скариди с бира и чесън

Изсипете в един голям съд (тенджера) скаридите, сложете ги на котлона и ги залейте с една чаша бира. Варете на умерен огън. Добавете ситно нарязания чесън, зърната черен пипер, дафиновите листа и сол на вкус. Оставете сместа да заври на огъня и варете, като разбърквате за около 2-5 минути. Отделно разтопете...

Миди със сос от бяло вино
Миди със сос от бяло вино

Изстържете добре мидите, изхвърлете отворените и повредени миди. Изсипете ги в една тенджера, след това ги залейте с вода, колкото да ги покрие, заедно с 1 връзка нарязан на ситно магданоз, 1 глава ситно нарязан лук, счукания чесъна и подправките без белия пипер. Варете мидите за 5 минути на силен огън...

Рибена чорба с картофи, моркови и целина
Рибена чорба с картофи, моркови и целина

Почистваме добре избраната риба (Мерлуза, Бяла риба, Сом или Есетра) от кожата и костите и. След това я измиваме добре и отделяме вътрешностите и. Добре почистените и измити рибни вътрешности заливаме със студена вода и ги поставяме в една тенджера да се варят за около 10-15 минути, докато се отдели...

Печен свински бут със зеленчуци
Печен свински бут със зеленчуци

Обелете кожата на свинският бут и го измийте добре. С един остър нож нарежете на ромбчета мазнината му, като внимавате да не засегнете месото. Направете на месото разрези и в тях сложете парчета лимонова кора и скилидки чесън. Овкусете свинският бут със смлян черен пипер. Сложете го в една голяма тава...

Телешки гулаш с картофено пюре
Телешки гулаш с картофено пюре

Загряваме олиото в един дълбок тиган и в него запържваме нарязания на ситно лук. Когато лукът се запържи добре добавяме и нарязаното на кубчета телешко месо. Разбъркваме добре и запържваме до златист цвят и докато се по изпари сока на месото. В тигана добавяме и няколко резена пушен бекон, червен пипер...

Пилешки бутчета по португалски със салца Пеперони
Пилешки бутчета по португалски със салца Пеперони

Пригответе първо салцата Пеперони. В една малка тенджера смесете лимоновият сок с настърганата лимонова кора, чушките (лютите и червените - нарязани на парчета). Похлупете тенджерата с капак и оставете сместа да поври на огъня за 15 минути. След това ги смелете с блендер и подправете салцата с олио и...

Зеленчуков огретен
Зеленчуков огретен

Нарязваме лукът, гъбите, морковите и целината на парчета, след това ги задушаваме в малко мазнина (олио) докато омекнат. Добавяме след това нарязаните два домата, овкусяваме с подправки и оставяме зеленчуците да къкрят на огъня докато уврят добре доматите. Изсипваме зеленчуците в леко намазнена с олио...

Задушено заешко месо с гъби и лук
Задушено заешко месо с гъби и лук

Загряваме зехтинът в един дълбок тиган на умерен огън, след това добавяме в него нарязаното на порции заешко месо и го запържваме докато покафенее. Изваждаме месото и го оставяме настрани. Добавяме в същият тиган маслото, нарязания на ситно лук, счукания чесън, сол и черен пипер на вкус, добавяме и дафиновия...