Рецепти » Доматен сос

Ястия с доматен сос

В тази категория има 36 рецепти, разпределени в 4 страници.

Рейтинг: 5 от възможни 10 - гласове 878

Телешки пържоли със сирене, доматен сос, аншоа и каперси
Телешки пържоли със сирене, доматен сос, аншоа и каперси

Леко оваляйте телешките пържоли във брашното и ги запържете в сместа от масло и зехтин. Поръсете ги отгоре с черен пипер и сол на вкус. В един съд добавете каперсите, аншоата, нарязания на ситно магданоз и риган, разбъркайте добре сместа. След това изсипете при пържолите бялото вино и доматения сос...

Печени патладжани с доматен сос и сирене Пармезан
Печени патладжани с доматен сос и сирене Пармезан

Нарежете патладжаните на колелца, посолете ги със сол и ги оставете да престоят така за 30 минути. След това ги изплакнете добре с вода. Намажете патладжаните с олиото и ги изпечете на грил тиган, и от двете страни. Прехвърлете ги в един огнеупорен съд. В една тенджера с малко олио и вода задушете ситно...

Пикантни пилешки хапки
Пикантни пилешки хапки

Нарежете пилешкото месо на кубчета, които сотирайте за няколко минути в загряния зехтин. Отцедете месото от излишната мазнина и го изсипете в един гювеч. В същият зехтин добавете нарязаният на ситно лук и пресования чесън, запържете ги на огъня докато лука стане прозрачен. След това добавете лимоновия...

Пица с шунка, гъби и кашкавал
Пица с шунка, гъби и кашкавал

Включваме фурната да се загрява на най-силната степен. Разделяме втасалото тесто на 4 равни части. С точилка или с ръце разточваме една част на кръг с диаметър около 28 см. Прехвърляме тестото в една кръгла тава с диаметър 28 см. (ако тавата не е тефлонова, предварително я намазваме с олио и я поръсваме...

Яхния с патладжани и доматен сос
Яхния с патладжани и доматен сос

Обелваме патладжаните и ги посоляваме със сол, изчакваме ги да им падне горчивия сок, след това ги измиваме добре с вода. Нарязваме ги на кубчета като махнем семената им. Загряваме малко олио в един тиган за пържене. В олиото добавяме патладжана и го запържваме докато омекне за около 10 минути. Изваждаме...

Пилешки гърди с ориз и кестени
Пилешки гърди с ориз и кестени

Нарязваме пилешкото месо на парчета с големина от около 2,5 см. След това ги запържваме в един дълбок тиган с олио и добавяме нарязания лук. Запържваме ги заедно докато леко покафенеят, като ги разбъркваме с дървена лъжица. След това добавяме нарязаната на ситно чушка, добавяме и сухия риган, сухия босилек...

Паниран Костур
Паниран Костур

Размразете филетата Костур, махнете костите, кожата и ребрата им, нарежете ги на порции от около тегло 90 грама и ги оваляйте в брашното. След това оваляйте филетата в предварително приготвената смес от настъргано сирене, яйцето, черен пипер, сол и картофеното нишесте, разбийте сместа с миксер. След...

Бърза домашна пица с пилешко месо и гъби
Бърза домашна пица с пилешко месо и гъби

Слагаме в една купа сухите продукти - пълнозърнестото брашно с пшениченото брашно, солта, бакпулвера и содата бикарбонат, разбъркваме ги добре с лъжица. След това към сместа добавяме яйцата, киселото мляко и сметаната, разбиваме за кратко време с миксер, докато продуктите се обединят, така че да не се...

Канапе с печен патладжан
Канапе с печен патладжан

Измиваме добре патладжаните и ги обелваме, след това ги нарязваме на тънки филийки. Слагаме ги в една тенджера с подсолена вода и ги оставяме за половин час да се отцеди горчивината им. В един тиган загряваме олиото на силен огън и запържваме отцедените патладжанени филийки и от двете страни до кафяв...

Макарони с риба тон и спанак
Макарони с риба тон и спанак

Сварете макароните в една тенджера с вода според указанията на опаковката за около 10-12 минути. Почистете спанакът, измийте го и го бланширайте за 30 секунди в подсолена вода, като веднага след това го изплакнете. Прецедете спанакът, изстискайте го хубаво с ръце и го нарежете на ситно. Нарежете лукът...