Рецепти » Фъстъци

Ястия с фъстъци

В тази категория има 64 рецепти, разпределени в 7 страници.

Рейтинг: 4 от възможни 10 - гласове 689

Сурови чийз кексчета с моркови и карамел
Сурови чийз кексчета с моркови и карамел

Настъргваме морковите на много тънки парчета и ги заливаме с малко сироп от агаве или захарен сироп. Изсушаваме ги в една плоска тава на много слаба фурна, докато станат хрупкави. Изваждаме морковите от тавата и ги поръсваме с малко морска сол. Намазняваме леко 4 малки форми с подвижно дъно (с диаметър...

Шоколадова извара с фъстъци
Шоколадова извара с фъстъци

В една купа разбъркайте добре какаото на прах с меката извара, разбъркайте докато получите еднородна смес с кремаво шоколадов цвят. След това добавете захарта и ваниловата захар. Отново разбъркайте сместа, докато стане хомогенна. Добавете смлените фъстъци. Сложете десерта в хладилника да се охлади леко...

Пържено пилешко месо с аспержи и шам фъстък
Пържено пилешко месо с аспержи и шам фъстък

Загрейте сусамовото масло в един дълбок тиган на котлона, включен на висока температура. Добавете нарязаните на малки парчета аспержи и ги запържете в продължение на 2 минути. След това добавете нарязаните на малки кубчета пилешки филета и ги запържете, като ги разбърквате постоянно, запържете ги за...

Червени боровинки с извара и зелен шам фъстък
Червени боровинки с извара и зелен шам фъстък

Измийте добре червените боровинки, след това ги смелете на пюре с блендер. Смесете в един съд течната сметана със захарта и боровинковото пюре. Разтворете желатинът във вода и след като се разтвори добре го смесете с боровинковата смес. В отделен съд смесете изварата с меда. Пригответе съдове или формички...

Баклава на дванайсе слоя
Баклава на дванайсе слоя

Първо приготвяме сиропа. В една средно голяма тенджера слагаме всички продукти за сиропа и ги поставяме на бавен огън. Варим ги така за 15-20 минути, колкото повече се редуцира сместа, толкова по-гъст и лепкав ще е сиропа. Оставяме го на стайна температура, докато се охлади добре и докато приготвим плънката...

Шишчета свинско месо с гарнитура ориз
Шишчета свинско месо с гарнитура ориз

Нарежете свинското месо на малки кубчета. След това ги мариновайте със сместа от ситно нарязания лук, счукания чесън; обелените, натрошените и леко печени фъстъци и олиото. Оставете месото да престои за половин час в маринатата. След това добавете сол и черен пипер на вкус. Нанижете маринованите свински...

Паниран праз със сос
Паниран праз със сос

Пригответе сосът, като в един съд сложите да се варят черният пипер, ситно нарязания лук, пресния естрагон и винения оцет. Варете на котлона, докато течността се редуцира наполовина, след това прецедете соса. Разбийте жълтъците и ги редуцирайте в сместа на водна баня, докато се сгъстят. След това добавете...

Шоколадов салам с фъстъци
Шоколадов салам с фъстъци

Разтопете маслото на водна баня. След това добавете в него пудрата захар, какаото на прах и брашното, разбъркайте добре сместа. Натрошете бисквитите с парчета шоколад на трохи. Нарежете фъстъците на малки парчета или ги смелете в блендер. Изсипете фъстъците в сместа и ги разбъркайте добре. След това...

Индонезийски фъстъчен сос
Индонезийски фъстъчен сос

Загрейте фъстъченото масло в един тиган на средна температура. Добавете нарязания на ситно чесън, смлените скариди със сол и лютата паста Самбал (за пастата Самбъл смесете чили на прах с оцет, сол и вода). Добавете останалите съставки освен лимоновия сок и оставете сместа да заври на огъня. Намалете...

Бисквити с фъстъчено масло и карамел
Бисквити с фъстъчено масло и карамел

Загрейте фурната на 160 градуса (на вентилатор я загрейте на 140 градуса). В един съд разбийте белтъците заедно със солта, разбийте на много твърд сняг. След това добавете кафявата захар малко по малко, като разбивате постоянно. Добавете печените фъстъци без люспи, нарязани на ситно и фъстъченото масло...