Рецепти » Копър

Ястия с копър / резене

В тази категория има 342 рецепти, разпределени в 35 страници.

Рейтинг: 7 от възможни 10 - гласове 1223

Огретен с патладжан и чесън
Огретен с патладжан и чесън

Нарежете патладжаните на тънки кръгчета. Посолете ги със сол и ги оставете да престоят, докато пуснат горчивия си сок. След това ги измийте с вода, подсушете ги и ги изпържете в леко загряното олио. Поставете патладжаните върху решетка, за да се отцедят от мазнината. В една продълговата тава за печене...

Кюфтета от магданоз и сирене
Кюфтета от магданоз и сирене

Нарежете магданозът на ситно, заедно с дръжките. В един съд разбийте яйцата и към тях добавете натрошеното сирене и нарязания магданоз. От получената смес оформете с ръце кюфтетата. След това ги оваляйте добре във брашното. Загрейте в един тиган олиото и в него запържете кюфтетата и от двете страни до...

Шунка с гъби, сирене и сметана
Шунка с гъби, сирене и сметана

Нарежете лукът на ситно и го запържете до златист цвят в един тиган поръсен с олио. Нарежете гъбите на парчета и ги добавете към лука. Когато гъбите са готови, добавете нарязаната на тънки парчета шунка и запържете. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Добавете сметаната и гответе за още 5 минути...

Кюфтета от говеждо месо
Кюфтета от говеждо месо

Нарежете лукът на ситно и го смесете с маслото и прясното мляко. След това добавете смляното говеждо месо, нарязаните на ситно магданоз и копър, поръсете със сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре каймата и оформете кюфтетата с ръце. След това загрейте олиото в един тиган и запържете кюфтетата...

Печена тиква с чесън
Печена тиква с чесън

Обелете добре тиквата и я нарежете на кубчета. Изсипете я в една тава за печене. Отгоре изсипете нарязаните на тънки филийки скилидките чесън. Поръсете черен пипер на вкус, ситно нарязан копър и зехтина. Разбъркайте добре сместа. Печете във фурна загряна на 200 градуса за 7 минути, след което включете...

Баница със сирене и тиквички
Баница със сирене и тиквички

Загряваме предварително фурната на 180 градуса. Изсипваме настърганите тиквички в гевгир и ги поръсваме със сол. Оставяме ги за 30 минути да се отцедят, след това ги изстискваме добре с ръце. В една купа смесваме тиквичките с натрошеното краве сирене, настърганото сирене Моцарела, разбитите яйца, половината...

Пилешко месо със зеленчуци и сос от топено сирене
Пилешко месо със зеленчуци и сос от топено сирене

Накъсваме пилешкото месо на парчета, загряваме олиото в един дълбок тиган и слагаме месото да се запържи леко. Нарязваме на парчета лукът и гъбите и ги добавяме в тигана. Разбъркваме добре и посоляваме със сол, след това добавяме нарязаните на кубчета картофи. Доливаме една чаша гореща вода и оставяме...

Печени корени копър със сирене Пармезан и мащерка
Печени корени копър със сирене Пармезан и мащерка

Загрейте предварително фурната до 230 градуса. Нарежете корените копър на половинки по дължина и ги сварете в един съд на огъня, докато омекнат добре, за около 15 минути. Отцедете ги и ги подсушете с кухненска хартия. Намажете една тава за печене с малко олио и подредете копъра, с нарязаната страна надолу...

Мусака с печени чушки и кайма
Мусака с печени чушки и кайма

Задушаваме нарязаният лук в един съд заедно със нарязаните на ситно скилидки чесън и настъргания морков, задушаваме ги в малко зехтин или олио, докато омекнат добре. След това добавяме смляното месо (говеждо или телешко), една щипка риган, сол и черен пипер на вкус. Задушаваме на умерен огън за около...

Печени чушки с доматено-винен сос
Печени чушки с доматено-винен сос

В един съд добавете олиото или зехтина, изсипете малко вода и задушете ситно нарязаните лук и праз. След това добавете нарязаните на ситно домати от консерва, червеното вино, сол, черен пипер, копър, сух босилек и сух джоджен. Оставете сместа да се задуши за около 20 минути на огъня. С приготвеният сос...