Рецепти » Магданоз

Ястия с магданоз

В тази категория има 986 рецепти, разпределени в 99 страници.

Рейтинг: 7 от възможни 10 - гласове 1216

Картофена супа с пушени кренвирши
Картофена супа с пушени кренвирши

Измийте и нарежете морковите и лука на ситно. Нарежете целината на малки кубчета. Обелете картофите и ги нарежете на кубчета. Задушете в една тенджера в горещата мазнина (олиото) лукът, морковите и целината. След това добавете картофите. Подправете сместа със сол, черен пипер и нарязан на ситно магданоз...

Пияно свинско филе със зеленчуци
Пияно свинско филе със зеленчуци

Нарежете свинското филе на малки парчета и ги запържете в един тиган поръсен със зехтин. Нарежете на едро лукът и чушките и ги изсипете при месото, запържете ги като ги разбъркате непрекъснато. След това добавете бялото вино и оставете сместа да се задуши, за около 5 минути, докато зеленчуците омекнат...

Студена паста фарфале с пилешко месо, яйца и сос
Студена паста фарфале с пилешко месо, яйца и сос

Сварете пастата фарфале според инструкциите на опаковката, след това я прецедете и я изсипете в една купа. Добавете нарязаното на парчета пилешко месо, сварените и нарязаните на парчета яйца, нарязаните зеленчуци - краставица, червена чушка, чери доматите, маслините и лука. В друга купа смесете нарязаните...

Огретен с патладжан и чесън
Огретен с патладжан и чесън

Нарежете патладжаните на тънки кръгчета. Посолете ги със сол и ги оставете да престоят, докато пуснат горчивия си сок. След това ги измийте с вода, подсушете ги и ги изпържете в леко загряното олио. Поставете патладжаните върху решетка, за да се отцедят от мазнината. В една продълговата тава за печене...

Паниран агнешки дроб
Паниран агнешки дроб

Накиснете агнешкият дроб за 10 минути в подсолена вода. След това го прецедете и го нарежете на кубчета - около 2 см. Посолете леко нарязаният на ситно червен лук и го оставете да омекне. Загрейте зехтинът в един тиган на силен огън. Междувременно добавете сладкият и лютият червен пипер, черния пипер...

Градинарска зеленчукова супа
Градинарска зеленчукова супа

Почистете добре картофите, тиквичката, чушките и доматите. Измийте ги и ги нарежете на ситно, след това ги сварете в подсолена вода. Нарежете лукът на ситно и настържете на едрото ренде морковите. Задушете зеленчуците докато омекнат в мазнината, разбъркайте ги с брашното и ги добавете в супата. Варете...

Телешки пържоли със сирене, доматен сос, аншоа и каперси
Телешки пържоли със сирене, доматен сос, аншоа и каперси

Леко оваляйте телешките пържоли във брашното и ги запържете в сместа от масло и зехтин. Поръсете ги отгоре с черен пипер и сол на вкус. В един съд добавете каперсите, аншоата, нарязания на ситно магданоз и риган, разбъркайте добре сместа. След това изсипете при пържолите бялото вино и доматения сос...

Спаначена супа с гъби
Спаначена супа с гъби

Измийте добре спанакът, почистете го и го нарежете на ленти. Нарежете на парчета гъбите, а морковът и лука нарежете на ситно. В една тенджера с 1,5 литра вода изсипете лука и моркова. Варете на огъня за около 10 минути. След това добавете гъбите, посолете супата със сол, добавете зехтина и джоджена...

Кюфтета от магданоз и сирене
Кюфтета от магданоз и сирене

Нарежете магданозът на ситно, заедно с дръжките. В един съд разбийте яйцата и към тях добавете натрошеното сирене и нарязания магданоз. От получената смес оформете с ръце кюфтетата. След това ги оваляйте добре във брашното. Загрейте в един тиган олиото и в него запържете кюфтетата и от двете страни до...

Брускети с домати и миди
Брускети с домати и миди

Нарежете франзелата на филийки и ги препечете. Нарежете чесъна на ситно и го запържете в един тиган поръсен със зехтин. Нарежете доматите на кръгчета, както и червения лук, нарежете на ситно магданоза и прецедете добре мидите от консервата. Смесете в един съд сиренето Рикота с магданоза и чесъна. С тази...