Рецепти » Моркови

Ястия с моркови

В тази категория има 693 рецепти, разпределени в 70 страници.

Рейтинг: 7 от възможни 10 - гласове 1160

Картофена супа с пушени кренвирши
Картофена супа с пушени кренвирши

Измийте и нарежете морковите и лука на ситно. Нарежете целината на малки кубчета. Обелете картофите и ги нарежете на кубчета. Задушете в една тенджера в горещата мазнина (олиото) лукът, морковите и целината. След това добавете картофите. Подправете сместа със сол, черен пипер и нарязан на ситно магданоз...

Градинарска зеленчукова супа
Градинарска зеленчукова супа

Почистете добре картофите, тиквичката, чушките и доматите. Измийте ги и ги нарежете на ситно, след това ги сварете в подсолена вода. Нарежете лукът на ситно и настържете на едрото ренде морковите. Задушете зеленчуците докато омекнат в мазнината, разбъркайте ги с брашното и ги добавете в супата. Варете...

Спаначена супа с гъби
Спаначена супа с гъби

Измийте добре спанакът, почистете го и го нарежете на ленти. Нарежете на парчета гъбите, а морковът и лука нарежете на ситно. В една тенджера с 1,5 литра вода изсипете лука и моркова. Варете на огъня за около 10 минути. След това добавете гъбите, посолете супата със сол, добавете зехтина и джоджена...

Зеленчукова супа със сирене
Зеленчукова супа със сирене

В една тенджера с малко количество вода сварете зеленият фасул, след това го претрийте с вилица, залейте го с бульона и го сложете на котлона да заври. Нарежете една глава лук на дребно, нарежете морковите на малки кубчета, нарежете праза на едри парчета, нарежете зелето на ленти и накъсайте карфиола...

Пържено сирене тофу с босилек
Пържено сирене тофу с босилек

Загряваме фурната на 220 градуса. Слагаме сиренето тофу (нарязано на парчета) в една тава за печене, поръсваме го с 1 ч. л. олио или зехтин и го печем за 15-20 минути. Загряваме останалото олио в уок-тиган на силен огън, добавяме нарязаните лук, люти чушки, чесъна, настъргания джинджифил и микса със...

Зеленчуково ризото
Зеленчуково ризото

Нарежете на малки кубчета морковът, зелената чушка, червената чушка, гъбите и една малка глава лук. Запържете ги в 5 с. л. зехтин, като добавите ориза, граха и царевицата. Подправете със сол, соев сос, чубрица и черен пипер. След това добавете малко по малко вода – общо 3 ч. ч. вода, докато оризът я...

Винена марината за месо
Винена марината за месо

Смесете всички продукти, като нарежете на ситно лукът, морковите и магданоза в един съд. Поставете избраното от вас месо в маринатата, разбъркайте добре и оставете месото да се маринова, като покриете съда с фолио. Сложете го в хладилника да престои за период от 5 до 24 часа. Понякога месото трябва да...

Супа с говеждо месо и зеленчуци
Супа с говеждо месо и зеленчуци

Измийте добре говеждото месо, след това до сложете в една тенджера със студена вода и го оставете на огъня да заври. Отстранете пяната, която се отделя от месото и варете за 3 часа. Извадете след това месото и прецедете бульона. Нарежете на ситно лукът и моркова, след това ги запържете в един тиган поръсен...

Зелева салата с домати и морков
Зелева салата с домати и морков

Настържете моркова на ренде. Нарежете зелето на ивици и го посолете със сол. Нарежете една глава лук на ситно, а доматите нарежете на малки парчета. Смесете заедно зеленчуците в една купа. Ппръсете салатата със сол и черен пипер на вкус, добавете малко захар по желание. След това я поръсете с ябълков...

Мусака с печени чушки и кайма
Мусака с печени чушки и кайма

Задушаваме нарязаният лук в един съд заедно със нарязаните на ситно скилидки чесън и настъргания морков, задушаваме ги в малко зехтин или олио, докато омекнат добре. След това добавяме смляното месо (говеждо или телешко), една щипка риган, сол и черен пипер на вкус. Задушаваме на умерен огън за около...