Рецепти » Олио

Ястия с олио

В тази категория има 2069 рецепти, разпределени в 207 страници.

Рейтинг: 7 от възможни 10 - гласове 1171

Картофена супа с пушени кренвирши
Картофена супа с пушени кренвирши

Измийте и нарежете морковите и лука на ситно. Нарежете целината на малки кубчета. Обелете картофите и ги нарежете на кубчета. Задушете в една тенджера в горещата мазнина (олиото) лукът, морковите и целината. След това добавете картофите. Подправете сместа със сол, черен пипер и нарязан на ситно магданоз...

Палачинки с лимон и боровинки
Палачинки с лимон и боровинки

Пресяваме всички сухи продукти в една дълбока купа или ги размесваме добре с вилица. Добавяме ваниловият екстракт, настърганата лимонова кора, лимоновия сок, киселата сметана, водата и олиото към сухите продукти и ги разбъркваме добре. Тестото за палачинките не трябва да е много гъсто, и ако е необходимо...

Огретен с патладжан и чесън
Огретен с патладжан и чесън

Нарежете патладжаните на тънки кръгчета. Посолете ги със сол и ги оставете да престоят, докато пуснат горчивия си сок. След това ги измийте с вода, подсушете ги и ги изпържете в леко загряното олио. Поставете патладжаните върху решетка, за да се отцедят от мазнината. В една продълговата тава за печене...

Запеканка с картофено пюре и патладжан
Запеканка с картофено пюре и патладжан

Сваряваме обелените картофи в един съд, след това ги намачкваме на пюре с вилица. Обелваме патладжанът и го нарязваме на кръгове, посоляваме го със сол и го изчакваме да се отцеди от горчивия си сок. След това го измиваме добре със студена вода. Подсушаваме патладжанът и го изпичаме на грил или скара...

Панирани калмари в яйце, прясно мляко и сос
Панирани калмари в яйце, прясно мляко и сос

Почистете добре калмарите, след това ги сварете в един съд с подсолена вода, варете ги не повече от 3 минути. След това ги прецедете и ги охладете, нарежете ги на кръгчета. В един съд смесете продуктите за панироваката, изсипете брашното, разбитото яйце, прясното мляко, солта и сусам на вкус. Разбъркайте...

Козунак с кисело мляко
Козунак с кисело мляко

Размийте маята в затопленото прясно мляко с 1 с. л. захар и малко брашно. Оставете сместа да втаса. През това време разбийте захарта и яйцата (отделя 1 жълтък за намазване) и ги изсипете в предварително пресятото 2 пъти брашно, в центъра на което оформете кладенче. Добавете киселото мляко и сместа с...

Паниран агнешки дроб
Паниран агнешки дроб

Накиснете агнешкият дроб за 10 минути в подсолена вода. След това го прецедете и го нарежете на кубчета - около 2 см. Посолете леко нарязаният на ситно червен лук и го оставете да омекне. Загрейте зехтинът в един тиган на силен огън. Междувременно добавете сладкият и лютият червен пипер, черния пипер...

Градинарска зеленчукова супа
Градинарска зеленчукова супа

Почистете добре картофите, тиквичката, чушките и доматите. Измийте ги и ги нарежете на ситно, след това ги сварете в подсолена вода. Нарежете лукът на ситно и настържете на едрото ренде морковите. Задушете зеленчуците докато омекнат в мазнината, разбъркайте ги с брашното и ги добавете в супата. Варете...

Царевични бухти
Царевични бухти

Сварете шестте кочана царевица в една тенджера с подсолена вода. След това ги охладете и разронете зърната им. Смесете ги с брашното, яйцата, червения пипер и сол на вкус, разбъркайте добре сместа. Загрейте олиото в един тиган и оформете царевичните бухти на малки парчета в тигана. Запържете ги и от...

Занзибарски пилаф с пилешко месо
Занзибарски пилаф с пилешко месо

Слагаме кимионът, черния пипер, карамфила, канелата и кардамона в един тензух и го завързваме. След това поставяме тензухът в една чаша, покриваме го с топла вода и го оставяме настрани. Счукваме заедно чесънът и джинджифила и ги оставяме настрани. Измиваме добре оризът. Загряваме олиото в една дълбока...