Рецепти » Ориз

Ястия с ориз

В тази категория има 365 рецепти, разпределени в 37 страници.

Рейтинг: 8 от възможни 10 - гласове 1268

Занзибарски пилаф с пилешко месо
Занзибарски пилаф с пилешко месо

Слагаме кимионът, черния пипер, карамфила, канелата и кардамона в един тензух и го завързваме. След това поставяме тензухът в една чаша, покриваме го с топла вода и го оставяме настрани. Счукваме заедно чесънът и джинджифила и ги оставяме настрани. Измиваме добре оризът. Загряваме олиото в една дълбока...

Кисела зелка с ориз
Кисела зелка с ориз

Нарязваме на ситно лукът и праза и ги запържваме в един тиган поръсен с олио. След като се изпържат добре към тях добавяме ориза и подправките. Издълбаваме киселата зелка в средата и отделяме листата и отвътре. След това я пълним с лука и праза. Напълваме зелката и я покриваме с няколко кисели зелеви...

Тимбалчета със спанак, сирене Рикота и сирене Пармезан
Тимбалчета със спанак, сирене Рикота и сирене Пармезан

В един съд сварете оризът, докато омекне добре. Загрейте предварително фурната на 175 градуса. Измийте и подсушете добре пресния спанак. Загрейте в един тиган зехтина, добавете в него спанака, подправете го със сол и черен пипер на вкус. Сложете капак на тиганът и задушете спанака, за около 5 минути...

Бурания със зелев сок и ориз
Бурания със зелев сок и ориз

Нарежете две глави лук на ситно и ги запържете в един тиган поръсен с олио. След това добавете нарязаното на ситно кисело зеле, захлупете тигана с капак и задушете докато омекне зелето. В отделен съд сварете ориза и го изсипете върху киселото зеле. Разбъркайте добре сместа и добавете зелевия сок. След...

Рулца с червена риба
Рулца с червена риба

В един съд сварете ориза, докато омекне и стане на каша. Вземете листата от морски изсушени водорасли и върху тях посипете тънък слой с ориз по цялата им повърхност. Нарежете краставицата и червената риба на дълги ивици, спрямо ширината на водораслите. В една купичка смесете майонезата със соевия сос...

Баница с ориз, сирене и пресен лук
Баница с ориз, сирене и пресен лук

Измийте добре пресният лук и го нарежете на шайби. Леко го попарете и го задушете на огъня. След това добавете оризът, солта, черния пипер и малко топла вода. Оставете сместа да ври на бавен огън за 10 минути. Дръпнете я от котлона и я оставете настрани да изстине. След това разбийте натрошеното сирене...

Зеленчуково ризото
Зеленчуково ризото

Нарежете на малки кубчета морковът, зелената чушка, червената чушка, гъбите и една малка глава лук. Запържете ги в 5 с. л. зехтин, като добавите ориза, граха и царевицата. Подправете със сол, соев сос, чубрица и черен пипер. След това добавете малко по малко вода – общо 3 ч. ч. вода, докато оризът я...

Голубци - сарми
Голубци - сарми

Сварете оризът в една тенджера докато омекне добре. След като изстине го смесете с каймата, добавете сол, черен пипер и ситно нарязания и изпържен в 20 г масло лук. Поставете зелевите листа за 5-7 минути във вряща вода. След това ги отцедете, изрежете внимателно дебелите ребра, поставете върху тях плънката...

Ризото с пилешко месо и цвекло
Ризото с пилешко месо и цвекло

Нарежете пилешките гърди с остър нож на ивички и ги запържете с 2 с. л. олио в един тиган. Поръсете месото с малко сол и черен пипер на вкус. Нарежете на ситно лукът и го запържете отделно в останалото олио, след това към него добавете оризът и ги запържете заедно, докато ориза стане прозрачен. Залейте...

Пълнена патица с ориз и ябълки
Пълнена патица с ориз и ябълки

Почистваме добре патицата и отделяме дреболийките и, след това ги слагаме в една тенджерка и ги варим леко във вряща вода с 1 с. л. оцет. Прецеждаме ги и ги нарязваме на ситно. Втриваме добре патицата със сол и черен пипер - отвън и отвътре, след това вътре я поливаме с прясно отцеден лимонов сок. В...