Рецепти » Оцет

Ястия с оцет

В тази категория има 432 рецепти, разпределени в 44 страници.

Рейтинг: 7 от възможни 10 - гласове 1264

Студена паста фарфале с пилешко месо, яйца и сос
Студена паста фарфале с пилешко месо, яйца и сос

Сварете пастата фарфале според инструкциите на опаковката, след това я прецедете и я изсипете в една купа. Добавете нарязаното на парчета пилешко месо, сварените и нарязаните на парчета яйца, нарязаните зеленчуци - краставица, червена чушка, чери доматите, маслините и лука. В друга купа смесете нарязаните...

Китайска салата с телешки език
Китайска салата с телешки език

Нарежете на ивици предварително свареният телешки език в подсолена вода. След това нарежете на ситно чесъна и го изсипете при езика. Изсипете отгоре соевия сос, балсамовия оцет и сусамовото масло. Нарежете на парчета червения лук, краставиците и чушката (добавете люта чушка на вкус). Изсипете зеленчуците...

Каша с агнешко месо и чесън
Каша с агнешко месо и чесън

Отделете агнешкото месо от костите му, нарежете го на малки парчета, след това го залейте с 4-5 ч. ч. подсолена вода и го варете в една тенджера на огъня докато омекне добре. Размийте брашното с малко бульон от месото и при непрекъснато разбъркване разредете с останалия бульон. След като поври за 10...

Рататуй - диетичен
Рататуй - диетичен

Нарязваме лукът на ситно. Обелваме и нарязваме на тънки парчета скилидките чесън. Почистваме и нарязваме на парчета чушките. Нарязваме тиквичките на ивици по дължина, а след това ги нарязваме на по-дребни парчета. Обелваме патладжанът и го нарязваме на кубчета. Загряваме зехтинът в една тенджера под...

Пилешки крилца с грейпфрут
Пилешки крилца с грейпфрут

Втрийте пилешките крилца със сол, черен пипер и нарязан на ситно чесън. Оставете месото да престои за 1 час. Загрейте фурната до 180 градуса. В една тава намазана с малко олио изпечете пилешките крилца, до златист цвят, за около 30 минути. В една тенджера с дебело дъно добавете сокът от грейпфрут, сокът...

Картофена салата с домати
Картофена салата с домати

Сварете картофите в една тенджера докато омекнат, след това ги обелете и ги нарежете на малки кубчета. Нарежете чери доматите на парчета. Почистете маслините от костилките им и ги нарежете на половинки. Нарежете лукът на ситно. Смесете всичко заедно в една купа. Овкусете салатата със зехтин, оцет и сол...

Торта Наполеон с точени кори и крем
Торта Наполеон с точени кори и крем

Смесете продуктите за тестото в една купа и омесете меко маслено тесто, което разделете на 7-8 равни топки. Оставете ги да починат на хладно място (в хладилника). Разточете тестото на кори, след това ги разточете на по-тънки кори и ги изпечете поотделно, като предварително ги набодете с вилица. След...

Топла салата с бекон, чери домати и рукола
Топла салата с бекон, чери домати и рукола

Нарежете беконът на парчета, след това в един загрян тиган (без мазнина) запържете месото до златисто кафяв цвят. В една купичка смесете балсамовият оцет със зехтина, разбъркайте ги добре. Излейте тази смес върху бекона. След това добавете руколата, нарязаните на четвъртинки чери домати и настърганото...

Салата със сотирани гъби Печурки
Салата със сотирани гъби Печурки

В един тиган с капак загрейте зехтинът. В него задушете нарязания на ситно чесън, за около 30 секунди. След това добавете нарязаните гъби Печурки, овкусете със сол, черен пипер и отново задушете на огъня, като разбърквате сместа от време на време. Добавете розмаринът и белия оцет. Задушете за няколко...

Салата с бейби царевица, чери домати и аспержи
Салата с бейби царевица, чери домати и аспержи

Нарежете кочаните бейби царевица на парчета. Нарежете гъбите на половинки и ги запържете в един тиган поръсен със зехтин за 4-5 минути. Нарежете аспержите на парчета, както и чери доматите. В една купа разбъркайте заедно зехтинът и винения оцет. В чинии подредете добре измитите листа от маруля и върху...