Рецепти » Пащърнак

Ястия с пащърнак

В тази категория има 10 рецепти.

Рейтинг: 3 от възможни 10 - гласове 598

Чорба с Пъстърва, моркови и корен пащърнак
Чорба с Пъстърва, моркови и корен пащърнак

Сложете в една тенджера с вода Пъстървата, и я сложете на огъня да се вари за 1 час. През това време нарежете морковите, корените пащърнак и чесъна в различни съдове. След като рибата е готова я извадете от водата, а тенджерата с бульона оставете на тих огън. Обелете кожата на Пъстървата и почистете...

Чипс от пащърнак
Чипс от пащърнак

Загрейте олиото в една тенджера на средна температура до 180 градуса. Обелете пащърнакът и го нарежете на дълги ленти или на кръгове. Изпържете пащърнакът в олиото на три части, като го разбърквате от време на време, за около 40 секунди докато парчетата станат златисто кафяви и меки отвътре. Поставете...

Чорба със свинска глава
Чорба със свинска глава

Измийте добре половинката свинска глава. Поставете я в един дълбок съд и я залейте с вода, така че да се покрие добре месото. Оставете го на огъня да заври. След това излейте водата и измийте още веднъж свинската глава, след това я залейте с чиста вода. Поставете отново на огъня и след като заври, намалете...

Картофена яхния с гъби и кюфтета
Картофена яхния с гъби и кюфтета

Смесете добре каймата с ориза, яйцето и подправките -чубрица и подправка за скара, омесете добре каймата и от сместа оформете не много големи кюфтета. След това хубаво ги оваляйте в брашно. Загрейте олиото в една тенджера и в нея задушете ситно нарязаните лук, моркови, чушка, целина и скилидките чесън...

Пюре от пащърнак и ябълки
Пюре от пащърнак и ябълки

Обелете коренът от пащърнак и го нарежете на малки парченца. Обелете ябълките и отрежете сърцевината им, нарежете ги на малки парченца. В една тенджера поставете парчетата пащърнак и ябълките, покрийте ги с вода. Оставете тенджерата на котлона да заври и след това намалете огъня. Покрийте с капак и оставете...

Яхния със свинско месо, картофи и зелен фасул
Яхния със свинско месо, картофи и зелен фасул

Нарежете свинското месо на парчета и го запържете в загряното олио като го обърнете 2-3 пъти. Извадете месото и го сложете в една тенджера под налягане. Добавете нарязаните на кубчета картофи, морков, целина, пащърнак, зелен фасул и една глава лук. Налейте тенджерата с вода, колкото да покрие продуктите...

Чипс от картофи, цвекло и пащърнак
Чипс от картофи, цвекло и пащърнак

Загрейте предварително фурната на 180 градуса. Почистете зеленчуците, след това нарежете на много тънки кръгчета сладките картофи и цвеклото, а пащърнака нарежете на тънки ивици. Поставете ги в един голям съд поръсен с олио и ги загрейте на огън до 190 градуса. Прехвърлете ги във фурната, заедно със...

Телешка чорба с чесън
Телешка чорба с чесън

Първо намазваме телешките пържоли с малко брашно и ги запържваме в един тиган със зехтин. След това поставяме месото да се варя за около един час и половина на котлона. През това време нарязване лука, целината, пащърнака и морковите на ситно. Добавяме лука и чесъна, ситно нарязани или настъргани и ги...

Картофена яхния с пащърнак и морков
Картофена яхния с пащърнак и морков

Белете пащърнакът и морковите, нарежете ги на ситно заедно с лукът, след това ги запържете в малко олио. Картофите нарежете на кубчета, поставете ги заедно със запържените зеленчуци във врящият бульон. Овкусете със сол, дафинов лист, черен пипер, червен пипер и варете за 25-30 минути. Сервирайте яхнията...

Домашна крем супа от пиле
Домашна крем супа от пиле

Сложете вода на огъня и сложете вътре пилешкото, нарязано на кубчета, да се вари. След като водата заври, изсипете я, измийте пилешкото и оставете отново да заври в чиста вода. Щом пилешкото месо се свари, добавете нарязаните моркови, картофи, целина - на кубчета и настъргания пащърнак. Оставете супата...