Рецепти » Праз

Ястия с праз

В тази категория има 227 рецепти, разпределени в 23 страници.

Рейтинг: 7 от възможни 10 - гласове 1194

Кисела зелка с ориз
Кисела зелка с ориз

Нарязваме на ситно лукът и праза и ги запържваме в един тиган поръсен с олио. След като се изпържат добре към тях добавяме ориза и подправките. Издълбаваме киселата зелка в средата и отделяме листата и отвътре. След това я пълним с лука и праза. Напълваме зелката и я покриваме с няколко кисели зелеви...

Зеленчукова супа със сирене
Зеленчукова супа със сирене

В една тенджера с малко количество вода сварете зеленият фасул, след това го претрийте с вилица, залейте го с бульона и го сложете на котлона да заври. Нарежете една глава лук на дребно, нарежете морковите на малки кубчета, нарежете праза на едри парчета, нарежете зелето на ленти и накъсайте карфиола...

Печени чушки с доматено-винен сос
Печени чушки с доматено-винен сос

В един съд добавете олиото или зехтина, изсипете малко вода и задушете ситно нарязаните лук и праз. След това добавете нарязаните на ситно домати от консерва, червеното вино, сол, черен пипер, копър, сух босилек и сух джоджен. Оставете сместа да се задуши за около 20 минути на огъня. С приготвеният сос...

Броколи с праз на микровълнова фурна
Броколи с праз на микровълнова фурна

Нарежете празът на парчета и го задушете в зехтин за 2 минути в микровълновата фурна, включена на пълна мощност. След това добавете накъсаните броколи и зеленчуците, задушете ги заедно за още 4-5 минути. В един съд разтворете зеленчуковият бульон в 1 к. ч. вода, след това добавете горчицата, нарязания...

Сандвичи със синьо сирене и праз
Сандвичи със синьо сирене и праз

Загряваме един тиган с дебело дъно на средна температура. Когато се загрее, добавяме в него маслото и зехтина, а след това добавяме нарязания на парчета праз и го запържваме, поръсен с 1/2 с. л. едра сол, малко черен пипер и индийско орехче. Добавяме след това сухото бяло вино и намаляваме огъня, покриваме...

Свинска кайма с праз и доматен сок в бутер тесто
Свинска кайма с праз и доматен сок в бутер тесто

Разточете бурет тестото и го поставете в една тава застлана с фолио, отгоре намажете бутер тестото с доматения сок. Нарежете на ситно праза и го запържете в един тиган поръсен с олио за 2-3 минути. След това изсипете празът в тавата. В тиганът на котлона запържете свинската кайма за около 3-4 минути...

Пилешки гърди с тестена коричка
Пилешки гърди с тестена коричка

Почистваме добре праза, след това го измиваме и го нарязваме на кръгове. Нарязваме пилешките гърди на парчета и ги втриваме със сол и черен пипер на вкус. В загряното олио в един тиган изпържваме добре парчетата месо и от двете страни. След това ги отделяме в една чиния. В същото олио на тих огън запържваме...

Солен пай със скариди и праз
Солен пай със скариди и праз

В един съд сварете скаридите, след това ги обелете. Вземете бутер тестото и го разточете на тънък пласт. Покрийте дъното на една форма за печене с лист хартия за печене, сложете бутер тестото и го оформете по формата (тавата) до ръба. Сложете във фурната да се запече тестото за 10 минути, загряна на...

Паниран праз със сос
Паниран праз със сос

Пригответе сосът, като в един съд сложите да се варят черният пипер, ситно нарязания лук, пресния естрагон и винения оцет. Варете на котлона, докато течността се редуцира наполовина, след това прецедете соса. Разбийте жълтъците и ги редуцирайте в сместа на водна баня, докато се сгъстят. След това добавете...

Крем супа с нахут
Крем супа с нахут

В една тенджера разтопете маслото и добавете към него ситно нарязаните морков и бялата част на един стрък праз. Задушете на огъня като поставите на тенджерата капак, задушете за около 4-5 минути, след това към тях добавете една консерва нахут, сол и две чаени чаши вода. Добавете кърито и куркумата. Варете...