Рецепти » Ръжено брашно

Ястия с ръжено брашно

В тази категория има 7 рецепти.

Рейтинг: 4 от възможни 10 - гласове 620

Безквасен хляб с мащерка, лавандула и градински чай
Безквасен хляб с мащерка, лавандула и градински чай

В един подходящ съд смесваме една чаша хладка вода с една чаша пшеничено брашно (това е основата за закваската на хляба). Завиваме сместа в една кърпа и я оставяме да престои за 24 часа на стайна температура и на тъмно място. След това закваската трябва вече да е активна. Смесваме в един дълбок съд царевичното...

Мъфини с ръжено брашно и шоколад
Мъфини с ръжено брашно и шоколад

Разбийте в една купа яйцата със солта на пяната, добавете прясното мляко, меда и разтопеното масло, добре разбийте сместа. Добавете постепенно и двата вида брашно като ги редувате, смесете добре с бакпулвера и какаото. Замесете тестото. Шоколадът нарежете на малки кубчета. Част от него добавете към тестото...

Зърнени бисквити с глазура
Зърнени бисквити с глазура

Смесваме двата вида брашно, овесените ядки и содата бикарбонат. В една отделна купа разбиваме фъстъченото масло и маргарина. Прибавяме захарта и яйцата. Слагаме ваниловата есенция и брашнената смес. Бързо омесваме меко тесто. Оформяме го след това на топчета, които слагаме върху хартия за печене. Сплескваме...

Хляб с ечемичен малц
Хляб с ечемичен малц

В една купа сложете ечемичният малц и го залейте с 2 супени лъжици вряла вода. След това добавете сухата мая, захарта и солта, разредете с топла вода и оставете така сместа за 20 минути. Изсипете в една голяма купа двата вида брашно, постепенно изсипвайте сместа с малца и разбърквайте. Оставете тестото...

Ирландски ръжено-пшеничен хляб
Ирландски ръжено-пшеничен хляб

В един съд смесете всички съставки. Замесете меко тесто. Оставете го за 5-10 минути да втаса и покрийте с кърпа.Оформете хляба и загрейте фурната до 200 градуса, сложете хляба и печете за около 25-30 минути до кафяво златист цвят. Хлябът увеличава обема си във фурната. След като е готов го поставете...

Сухар по шведски
Сухар по шведски

Брашното се смесва с останалите сухи съставки. Добавят се водата и олиото и се омесва еластично тесто върху набрашнена повърхност. Тестото се разточва на тънко (0,4 см) върху хартия за печене и с нож се нарязва на правоъгълни парчета. Фурната се нагрява на 250° С и тестото се пече около 7 минути. След...

Захаросани бадеми
Захаросани бадеми

Смесват се 1 супена лъжица ръжено брашно с 2 супени лъжици пудра захар и в тази смес се овалват около 200 г белени, все още влажни, бадеми. Разстилат се в тавичка и се пекат подобно на осолените бадеми. Може да се приготвят без ръжено брашно, поръсени само със захар, в такъв случай се пекат, докато захарта...