Рецепти » Ребра

Ястия с ребра

В тази категория има 24 рецепти, разпределени в 3 страници.

Рейтинг: 4 от възможни 10 - гласове 670

Телешки ребра с чесън
Телешки ребра с чесън

Загрейте фурната до 180 градуса. Разбъркайте в една купичка нарязаните на ситно магданоз и листата от кимион, добавете счукания чесън, черен пипер и олиото. Намажете телешките ребра със сместа и ги подредете в една тава застелена с хартия за печене. Не покривайте месото с фолио и не добавяйте вода. Поставете...

Ребърца с мед и бира
Ребърца с мед и бира

Взимаме ребърцата (свински или други, на вкус) и ги измиваме добре с вода, след това ги намазваме обилно с олиото, солта, червения пипер и черния пипер. Слагаме ги в една тава за печене. В отделен съд добавяме малко гореща вода и размиваме 2 с. л. мед, след това добавяме соевия сос и бирата. Изсипваме...

Задушени свински ребърца с лук и моркови
Задушени свински ребърца с лук и моркови

В един по-дълбок тиган с капак запържваме свинските ребърца до златисто кафяв цвят. След това добавяме към тях едро нарязаният лук и ги задушваме заедно докато омекне лука. Добавяме нарязаните моркови, дафиновия лист, черен пипер и чубрица, разбъркваме добре и добавяме доматеното пюре и малко вода. Посоляваме...

Агнешки ребърца с лук и картофи
Агнешки ребърца с лук и картофи

В една голяма тенджера излейте олиото, поставете тенджерата на котлона и изчакайте олиото да се загрее добре. Добавете агнешките ребърца и ги запържете на силен огън до златисто кафяв цвят. Поръсете ги със сол и черен пипер на вкус. Нарежете лука на едри парчета, след това го изсипете в тенджерата при...

Леща с пушени ребърца
Леща с пушени ребърца

Почистете добре лещата. Изсипете я в една тенджера и добавете студена вода. След това добавете нарязания на ситно праз, нарязаният на по-едри парчета морков, олиото, размитото в малко вода брашно, сухата червена чушка и нарязаните на едро скилидки чесън. Варете на котлона и след като заври сместа добавете...

Печени свински ребърца с картофи и сини сливи
Печени свински ребърца с картофи и сини сливи

Нарежете свинските ребра на порции и ги подредете в една тава за печене. Нарежете на едро обелените картофи и лук, добавете ги в тавата при свинските ребърца. Отгоре изсипете доматеното пюре и поръсете със сол и червен пипер на вкус. След това добавете сухите сини сливи, нарязаният на ситно магданоз...

Супа със свински ребърца и зеленчуци
Супа със свински ребърца и зеленчуци

Изплакнете добре свинските ребърца и ги сложете в една голяма тенджера. Изсипете 3 литра вода и добавете сол на вкус, добавете един дафинов лист и варете ребърцата на огъня в продължение на 20 минути. Нарежете гъбите на малки парченца и ги добавете в супата. Варете за още 20 минути. След това нарежете...

Пържоли с лук и бира
Пържоли с лук и бира

Смесете в един съд бирата с 3-4 с. л. олиото и сокът на 1/4 лимон. С маринатата залейте суровите пържоли (без да се начукват). Оставете ги да престоят така за 15 минути. След това извадете пържолите от маринатата и ги изпечете в тефлонов тиган от двете страни. След като са готови ги извадете от тигана...

Свински ребърца в медена марината
Свински ребърца в медена марината

Смесваме в една купа меда с оцета, канелата, олиото или зехтина, черен пипер и сол на вкус, разбъркваме добре сместа. Намазваме добре нарязаните свински ребърца с получената медена смес и ги оставяме така да се мариноват за 2-3 часа на хладно място. След това ги подреждаме в една тава за печене и ги...

Агнешко месо в сос от червени боровинки
Агнешко месо в сос от червени боровинки

Пушеният агнешки бут или агнешките ребърца накисваме в студена вода и добавяме малко оцет, оставяме така да престоят за 18-20 часа, след това ги слагаме в един голям съд и ги покриваме със студена вода. Кипваме ги на котлона, като от време на време ги отпенваме. След това прецеждаме месото и отново наливаме...