Рецепти » Розмарин

Ястия с розмарин

В тази категория има 111 рецепти, разпределени в 12 страници.

Рейтинг: 5 от възможни 10 - гласове 916

Спагети с кайма и сирене Пармезан
Спагети с кайма и сирене Пармезан

В една тенджера с подсолена вода сварете спагетите, отцедете ги добре и към тях добавете малко масло. Нарежете на ситно лукът и го запържете в малко олио, след това добавете каймата. Разбъркайте добре сместа, така че каймата да се натроши и запържи добре. Добавете подправките и разбъркайте отново. Към...

Телешки пържоли с ракия
Телешки пържоли с ракия

Втрийте телешките пържоли с черен пипер и от двете страни, след това ги оставете настрани да престоят за 30 минути. В един дълбок тиган загрейте маслото и олиото и запържете пържолите от двете страни до зачервяване. Прехвърлете ги в една тенджера и добавете ракията, сложете тенджерата на огъня и варете...

Салата със сотирани гъби Печурки
Салата със сотирани гъби Печурки

В един тиган с капак загрейте зехтинът. В него задушете нарязания на ситно чесън, за около 30 секунди. След това добавете нарязаните гъби Печурки, овкусете със сол, черен пипер и отново задушете на огъня, като разбърквате сместа от време на време. Добавете розмаринът и белия оцет. Задушете за няколко...

Омлет със спанак и сирене
Омлет със спанак и сирене

В една тенджерка с малко количество кипяща вода добавете спанакът, оставете го да къкри докато омекне добре на огъня. След това го прецедете и го изплакнете със студена вода. Нарежете спанакът на ситно в една купа, комбинирайте го с нарязаните на ситно пресни билки - босилек, мента и розмарин, ситно...

Ароматна питка с чесън
Ароматна питка с чесън

Замесваме тестото от посочените продукти, като използваме тестото постепенно (понякога е необходимо повече брашно, а понякога по-малко от посоченото количество). Омесваме тестото докато стане меко. Покриваме го с кърпа и го оставяме да втаса, така че да удвои обема си. Втасалото тесто разделяме на 6...

Студена салата със зелен фасул
Студена салата със зелен фасул

В една тенджера с подсолена вода сварете зеленият фасул, след това го охладете добре. Нарежете на половинки чери доматите, подправете ги със сол и ги поръсете със зехтин. След това ги изсипете в една тава застелена с хартия за печене и ги изпечете за 4-5 минута в предварително загрята фурна. След като...

Цветна оризова салата с дресинг
Цветна оризова салата с дресинг

Измиваме добре зърнестият ориз Басмати или жасминовия ориз в една цедка с течаща вода. След това заливаме оризът с 11/2 ч. ч. студена вода и го слагаме да се вари с плътно затворен капак. След като се появят балончета на повърхността намаляваме огъня и оставяме ориза да къкри на слаба температура за...

Сьомга с подправки и бяло вино
Сьомга с подправки и бяло вино

Почистете рибата Сьомга. В една купа смесете сухото бяло вино със соевия сос, лимоновия сок, зехтина и сместа от риган, босилек, розмарин и мащерка. Залейте Сьомгата с маринатата и я оставете да се маринова за около един час, като я разбърквате от време на време. Загрейте 1 с. л. зехтин в един тиган...

Сироп с лайка, розмарин и касис
Сироп с лайка, розмарин и касис

Вземете формата за лед и я напълнете с вода, във водата изсипете плодовете касис. След това поставете формата за лед във фризера и замразете кубчетата лед с касиса. В една тенджера с 100 мл вряща вода сварете лайката, след това охладете чая. Добавете към него още 100 мл вода и го поставете в хладилника...

Печен свински врат с риган, босилек и розмарин
Печен свински врат с риган, босилек и розмарин

Нарежете месото отгоре на няколко резена (нарежете го до половината). След това го втрийте добре със сол и черен пипер на вкус. Втрийте и сухите подправки - риган, босилек и розмарин. В една тава за печене добавете олиото и сложете свинското месо в нея, поставете го с резените нагоре, след това поръсете...