Рецепти » Свински врат

Ястия със свински врат

В тази категория има 13 рецепти, разпределени в 2 страници.

Рейтинг: 4 от възможни 10 - гласове 668

Печен свински врат с риган, босилек и розмарин
Печен свински врат с риган, босилек и розмарин

Нарежете месото отгоре на няколко резена (нарежете го до половината). След това го втрийте добре със сол и черен пипер на вкус. Втрийте и сухите подправки - риган, босилек и розмарин. В една тава за печене добавете олиото и сложете свинското месо в нея, поставете го с резените нагоре, след това поръсете...

Палачинки със сос Бешамел, сирене, сушен свински врат и сушен бекон
Палачинки със сос Бешамел, сирене, сушен свински врат и сушен бекон

В една купа смесваме натрошеното сирене с яйцата, добавяме 50 г настърган кашкавал, нарязания сушен свинския врат, нарязания сушен бекон и подправки на вкус. Разбъркваме добре сместа, така че да получим еднородна смес. На всяка палачинка поставяме част от плънката и я прегъваме на две, страничните стени...

Мариновани пържоли от свински врат
Мариновани пържоли от свински врат

В една голяма купа пригответе маринатата, като сложите 2 с. л. бира или вино, добавете мащерка, черен пипер, червен пипер, сух копър, чубрица и сол. Нарежете свинският врат на пържоли, начукайте ги с чукче и ги потопете за 30-40 минути в маринатата. В силно сгорещен тефлонов тиган сложете пържолите и...

Свински врат в плик
Свински врат в плик

Сварете картофите в една тенджера, след което ги направете на пюре в една купа, докато са още топли. Добавете към тях сиренето Дунавия и поръсете със сол и сушен копър. Нарежете празът на ситно и го смесете с картофеното пюре. Пасирайте пюрето, докато получите еднородна консистенция. Изсипете зехтинът...

Маринован свински врат в балсамов оцет на скара
Маринован свински врат в балсамов оцет на скара

Нарежете свинският врат на порции (около 1 см. дебелина). Нарежете на ситно скилидките чесън. В една купа смесете олиото с балсамовия оцет. Сложете в един съд парчетата свинско месо и го поръсете със чесъна, прясната мащерка и сместа от олио и балсамов оцет, разбъркайте добре, покрийте съда с капак и...

Свинско месо в магданозен сос
Свинско месо в магданозен сос

С едно чукче начукваме добре свинските пържоли, за да бъдат по-меки. Подправяме ги със сол и черен пипер на вкус. Запържваме ги в един тиган с олио, докато се зачервят и от двете страни. Когато се запържат пържолите, добавяме дафиновите листа и бялото вино, покриваме ги с капак и ги оставяме да се задушат...

Яйца по лионски със бешамелов сос
Яйца по лионски със бешамелов сос

Сварете яйцата и ги обелете. Нарежете ги по дължина на половина и извадете жълтъците им. Нарежете на ситно свинският врат или бекона. Смесете жълтъците със сметаната, майонезата, настърганото сирене Пармезан, нарязаният врат и подправки на вкус. С приготвената смес напълнете белтъците и ги сложете в...

Свински врат с ориз на фурна
Свински врат с ориз на фурна

Нарежете свинският врат на хапки и ги сложете в един по-голям тиган поръсен с олио да се запържат за малко и веднага добавете един рендосан морков и един стрък праз нарязан на много ситно. Долейте малко вода и захлупете с капак да се свари месото. Овкусете със сол. Когато поври десет минути добавете...

Празничен сач
Празничен сач

Нарязваме гъбите и зеленчуците на големи шайби. Затопляме предварително сача и го мажем с мазнина. Нареждаме месото най-отдолу, после морковите, гъбите чушките и лука. Заливаме с доматеният сок и 100 мл вода. Поръсваме със сол, черен пипер, чесън, магданоз и дафинов лист. Затваряме сача с капака и печем...

Свински врат със зеленчуци
Свински врат със зеленчуци

Изплакнете парчето от свинския врат, след това го нарежете на едри парчета и ги сложете да се запържат в един тиган поръсен със зехтин, след това добавете няколко зелени домата и червени чушки от сурова туршия, добавете и един стрък праз нарязан на ситно. Подправете с черен пипер и червен пипер, добавете...