Рецепти » Свинско

Ястия със свинско месо

В тази категория има 314 рецепти, разпределени в 32 страници.

Рейтинг: 8 от възможни 10 - гласове 1306

Пияно свинско филе със зеленчуци
Пияно свинско филе със зеленчуци

Нарежете свинското филе на малки парчета и ги запържете в един тиган поръсен със зехтин. Нарежете на едро лукът и чушките и ги изсипете при месото, запържете ги като ги разбъркате непрекъснато. След това добавете бялото вино и оставете сместа да се задуши, за около 5 минути, докато зеленчуците омекнат...

Свински джобове с шунка и гъби
Свински джобове с шунка и гъби

Нарежете свинското филе на 5 парчета, всяко от което начукайте с чукче, оформете парчето на правоъгълна форма и го поръсете със сол и черен пипер на вкус. Задушете в маслото нарязаните на ситно лук и гъби, задушете ги докато омекнат. Към тях добавете нарязаната шунка и едното твърдо сварено яйце, нарязано...

Крехко свинско месо - бут с грах и бекон
Крехко свинско месо - бут с грах и бекон

Поставете свинският бут в един дълбок тиган или тенджера и го покрийте с вода. След като заври на огъня, намалете топлината на котлона и оставете месото да къкри за около 1,5 часа, докато омекне и стане крехко. Нарежете беконът на кубчета и го запържете в един тиган, докато повечето мас се стопи и бекона...

Пълнено руло със свинско месо и чушки
Пълнено руло със свинско месо и чушки

Почистваме и измиваме добре червената чушка и едната жълта чушка. след това ги нарязваме на ивици. Измиваме добре свинските пържоли, посоляваме го със сол и черен пипер на вкус. От едната страна на пържолите подреждаме чушките, настъргания кашкавал и нарязания на ситно магданоз, сгъваме месото на руло...

Сърми с прясно зеле и кайма
Сърми с прясно зеле и кайма

Почистете добре зелката и я поставете във вряща и подсолена вода, варете я на котлона докато омекне. Извадете я и я полейте със студена вода. Оставете зелката да се отцеди добре от водата и след това отделете листата от кочана. Приготвите плънката от запържените в три супени лъжици олио - нарязания на...

Кебап със свинско месо и гъби Печурки
Кебап със свинско месо и гъби Печурки

Нарежете на ситни парчета свинското месо, задушете го в свинската мас заедно със ситно нарязания лук. След това добавете последователно червеният пипер, нарязаните гъби Печурки, обелените и нарязаните на ситно скилидки чесън, брашното, настърганите домати, черният пипер, чубрицата и нарязания на парчета...

Пълнени чушки с ориз, телешка и свинска кайма
Пълнени чушки с ориз, телешка и свинска кайма

Смелете телешкото и свинското месо през месомелачка. Към получената кайма добавете сол и черен пипер на вкус. След това омесете добре каймата с предварително измитият ориз. Разбъркайте добре сместа с нарязаните на ситно домати и нарязания на ситно босилек (на вкус). Измийте чушките и отрежете дръжките...

Свинско месо с кисело зеле Кимчи
Свинско месо с кисело зеле Кимчи

Нарежете свинското месо на парчета с дебелина от около 0,5 см. и 2,5 см. широки. Нарежете киселото зеле Кимчи по ширина на 1,5-2 см. Нарежете на ситно зеления лук. В един тиган загрейте добре олиото, в него запържете свинското месо до зачервяване. След това добавете малко червен пипер и сол на вкус...

Лучник със свинско месо
Лучник със свинско месо

Пресейте брашното заедно с маята три пъти. След това към тях добавете яйцето, шарената сол, солта, захарта, олиото, киселото мляко и 150 мл хладка вода. Замесете меко тесто и го оставете да почине за 15-20 минути. В подходящ съд задушете парчетата свинско месо до готовност и го извадете в един съд, след...

Свинско месо с ориз на фурна
Свинско месо с ориз на фурна

Нарежете свинското месо на парчета и го сварете в една тенджера с подсолена вода. Нарежете лукът на ситно и го запържете леко в един тиган поръсен с олио. Добавете към лука почистения и добре измит ориз. Посолете със сол на вкус, добавете черен пипер и джоджен и запържете на огъня, докато ориза стане...