Рецепти » Ябълки

Ястия с ябълки

В тази категория има 251 рецепти, разпределени в 26 страници.

Рейтинг: 7 от възможни 10 - гласове 1160

Салата с калмари, сирене и орехи
Салата с калмари, сирене и орехи

Сварете в един съд яйцата, обелете ги и отделете белтъците от жълтъците. Настържете белтъците на едрото ренде. Настържете обелените ябълки и сиренето. В един съд с подсолена вода сварете калмарите до готовност и ги нарежете на ивици. Нарежете лукът на тънки пръстени. Нарежете на едро орехите и ги запържете...

Занзибарски пилаф с пилешко месо
Занзибарски пилаф с пилешко месо

Слагаме кимионът, черния пипер, карамфила, канелата и кардамона в един тензух и го завързваме. След това поставяме тензухът в една чаша, покриваме го с топла вода и го оставяме настрани. Счукваме заедно чесънът и джинджифила и ги оставяме настрани. Измиваме добре оризът. Загряваме олиото в една дълбока...

Плодов пай с ябълки и бадеми
Плодов пай с ябълки и бадеми

Обелете ябълките и ги настържете на ренде. Смесете ябълките с натрошените бадеми. Разделете тестото на две части. Едната част разстелете в една тава застелена с хартия за печене. Оформете тестото по дъното и ръбовете на тавата. След това изсипете настърганите ябълки и бадеми. Отгоре покрийте с втората...

Ароматна тиквен крем с ябълки и сирене
Ароматна тиквен крем с ябълки и сирене

Загряваме фурната на 175 градуса. Отрязваме капакът на тиквата и я почистваме добре от семената и влакнестата и част. Добавяме малко вода в една тава и изпичаме вътре тиквата, за около 1 час. Изключваме фурната и оставяме тиквата да изстине за 30-45 минути. Изваждаме я от фурната и я оставяме настрани...

Мармалад със сини сливи и ябълки
Мармалад със сини сливи и ябълки

Измийте добре сините сливи и ябълките, почистете ги добре от костилките и семената им. Изсипете ги отделно в две тенджери (в едната ябълките, в другата сините сливи) добавете по малко вода и варете плодовете докато омекнат добре. Претрийте ги през гевгир, за да се отстранят корите им. Полученото плодово...

Пилешки крилца с грейпфрут
Пилешки крилца с грейпфрут

Втрийте пилешките крилца със сол, черен пипер и нарязан на ситно чесън. Оставете месото да престои за 1 час. Загрейте фурната до 180 градуса. В една тава намазана с малко олио изпечете пилешките крилца, до златист цвят, за около 30 минути. В една тенджера с дебело дъно добавете сокът от грейпфрут, сокът...

Ябълков щрудел с бисквити и орехи
Ябълков щрудел с бисквити и орехи

Включваме предварително фурната да се загрява на 180 градуса. Смесваме в един съд ситно натрошените бисквити със счуканите орехови ядки, канелата на прах и захарта. Към тях добавяме обелените и настъргани ябълки, разбъркваме добре сместа. Намазваме една кора с разтопеният маргарин до средата и я прегъваме...

Пълнена патица с ориз и ябълки
Пълнена патица с ориз и ябълки

Почистваме добре патицата и отделяме дреболийките и, след това ги слагаме в една тенджерка и ги варим леко във вряща вода с 1 с. л. оцет. Прецеждаме ги и ги нарязваме на ситно. Втриваме добре патицата със сол и черен пипер - отвън и отвътре, след това вътре я поливаме с прясно отцеден лимонов сок. В...

Зелева салата с домати и морков
Зелева салата с домати и морков

Настържете моркова на ренде. Нарежете зелето на ивици и го посолете със сол. Нарежете една глава лук на ситно, а доматите нарежете на малки парчета. Смесете заедно зеленчуците в една купа. Ппръсете салатата със сол и черен пипер на вкус, добавете малко захар по желание. След това я поръсете с ябълков...

Салата Уолдорф
Салата Уолдорф

В блендер смелете половината орехи, скилидката чесън, 1 краставица, 1 целина и олиото, смелете докато сместа стане гладка. Ако сосът не е достатъчно гъст, добавете още орехи, а ако прекалено гъст добавете още парчета краставица или малко олио. В една купа смесете нарязаните на кубчета краставици, целина...