Рецепти » Зехтин

Ястия с зехтин

В тази категория има 1101 рецепти, разпределени в 111 страници.

Рейтинг: 7 от възможни 10 - гласове 1358

Пияно свинско филе със зеленчуци
Пияно свинско филе със зеленчуци

Нарежете свинското филе на малки парчета и ги запържете в един тиган поръсен със зехтин. Нарежете на едро лукът и чушките и ги изсипете при месото, запържете ги като ги разбъркате непрекъснато. След това добавете бялото вино и оставете сместа да се задуши, за около 5 минути, докато зеленчуците омекнат...

Шишчета пилешко месо в лимонова марината
Шишчета пилешко месо в лимонова марината

Сложете пилешкото месо за 30 минути във фризер, след това го нарежете на кубчета, на по 25-30 грама. Настържете кората на лимоните, а сокът им изцедете. В една купа смесете настърганата лимонова кора с лимоновия сок, зехтина и поставете нарязаното пилешко месо. Разбъркайте добре сместа и затворете купата...

Студена царевична супа
Студена царевична супа

В една тенджера с подсолена вода сварете кочаните царевица в продължение на 2-3 минути. След това с остър нож изрежете зърната на кочаните и ги пюрирайте във блендер или кухненски робот с 4 чаши вода. Полученото пюре прецедете през ситна цедка или марля. Изхвърлете твърдите частици. Така приготвената...

Студена паста фарфале с пилешко месо, яйца и сос
Студена паста фарфале с пилешко месо, яйца и сос

Сварете пастата фарфале според инструкциите на опаковката, след това я прецедете и я изсипете в една купа. Добавете нарязаното на парчета пилешко месо, сварените и нарязаните на парчета яйца, нарязаните зеленчуци - краставица, червена чушка, чери доматите, маслините и лука. В друга купа смесете нарязаните...

Паниран агнешки дроб
Паниран агнешки дроб

Накиснете агнешкият дроб за 10 минути в подсолена вода. След това го прецедете и го нарежете на кубчета - около 2 см. Посолете леко нарязаният на ситно червен лук и го оставете да омекне. Загрейте зехтинът в един тиган на силен огън. Междувременно добавете сладкият и лютият червен пипер, черния пипер...

Телешки пържоли със сирене, доматен сос, аншоа и каперси
Телешки пържоли със сирене, доматен сос, аншоа и каперси

Леко оваляйте телешките пържоли във брашното и ги запържете в сместа от масло и зехтин. Поръсете ги отгоре с черен пипер и сол на вкус. В един съд добавете каперсите, аншоата, нарязания на ситно магданоз и риган, разбъркайте добре сместа. След това изсипете при пържолите бялото вино и доматения сос...

Салата със сирене Моцарела и тиквички
Салата със сирене Моцарела и тиквички

Нарежете тиквичките на тънки ивици по дължина и леко ги запържете в един тиган или ги опечете на скара, поръсени с капки зехтин. Сгънете лентите тиквички на половина и внимателно ги поставете върху чинията за салатата. В средата на чинията сложете 2 големи листа червено зеле, върху него сложете една...

Спаначена супа с гъби
Спаначена супа с гъби

Измийте добре спанакът, почистете го и го нарежете на ленти. Нарежете на парчета гъбите, а морковът и лука нарежете на ситно. В една тенджера с 1,5 литра вода изсипете лука и моркова. Варете на огъня за около 10 минути. След това добавете гъбите, посолете супата със сол, добавете зехтина и джоджена...

Брускети с домати и миди
Брускети с домати и миди

Нарежете франзелата на филийки и ги препечете. Нарежете чесъна на ситно и го запържете в един тиган поръсен със зехтин. Нарежете доматите на кръгчета, както и червения лук, нарежете на ситно магданоза и прецедете добре мидите от консервата. Смесете в един съд сиренето Рикота с магданоза и чесъна. С тази...

Ароматна тиквен крем с ябълки и сирене
Ароматна тиквен крем с ябълки и сирене

Загряваме фурната на 175 градуса. Отрязваме капакът на тиквата и я почистваме добре от семената и влакнестата и част. Добавяме малко вода в една тава и изпичаме вътре тиквата, за около 1 час. Изключваме фурната и оставяме тиквата да изстине за 30-45 минути. Изваждаме я от фурната и я оставяме настрани...