Рецепти » Зеленчуци

Ястия с зеленчуци

В тази категория има 140 рецепти, разпределени в 14 страници.

Рейтинг: 5 от възможни 10 - гласове 939

Запеканка с картофено пюре и патладжан
Запеканка с картофено пюре и патладжан

Сваряваме обелените картофи в един съд, след това ги намачкваме на пюре с вилица. Обелваме патладжанът и го нарязваме на кръгове, посоляваме го със сол и го изчакваме да се отцеди от горчивия си сок. След това го измиваме добре със студена вода. Подсушаваме патладжанът и го изпичаме на грил или скара...

Спагети с кайма и сирене Пармезан
Спагети с кайма и сирене Пармезан

В една тенджера с подсолена вода сварете спагетите, отцедете ги добре и към тях добавете малко масло. Нарежете на ситно лукът и го запържете в малко олио, след това добавете каймата. Разбъркайте добре сместа, така че каймата да се натроши и запържи добре. Добавете подправките и разбъркайте отново. Към...

Супа с печени чушки и домати
Супа с печени чушки и домати

Почистете добре чушките от семената им и ги нарежете на четвъртинки. Нарежете доматите на две. В една тава за печене, застлана с фолио, подредете чушките, доматите и скилидките чесън. Поръсете ги отгоре с олио и ги изпечете във фурна загряна на 230 градуса, за около 25-30 минути до готовност. Опечените...

Ароматна тиквен крем с ябълки и сирене
Ароматна тиквен крем с ябълки и сирене

Загряваме фурната на 175 градуса. Отрязваме капакът на тиквата и я почистваме добре от семената и влакнестата и част. Добавяме малко вода в една тава и изпичаме вътре тиквата, за около 1 час. Изключваме фурната и оставяме тиквата да изстине за 30-45 минути. Изваждаме я от фурната и я оставяме настрани...

Пържено сирене тофу с босилек
Пържено сирене тофу с босилек

Загряваме фурната на 220 градуса. Слагаме сиренето тофу (нарязано на парчета) в една тава за печене, поръсваме го с 1 ч. л. олио или зехтин и го печем за 15-20 минути. Загряваме останалото олио в уок-тиган на силен огън, добавяме нарязаните лук, люти чушки, чесъна, настъргания джинджифил и микса със...

Пилешки крилца в сос
Пилешки крилца в сос

Смесваме в един съд продуктите за соса и ги слагаме на средно загрян котлон. Разбъркваме добре сместа на огъня докато продуктите се смесят добре и започнат да завират. След това намаляваме температурата и варим соса за около 15-20 минути без капак. Докато сосът ври на котлона, загряваме 6-8 ч. ч. зеленчуково...

Ризото със сушени круши и гъби Печурки
Ризото със сушени круши и гъби Печурки

Загряваме една трета от зехтина в една тенджера на умерена температура. Добавяме нарязаният на ситно лук и го задушаваме за 10 минути до златисто кафяв цвят. Прехвърляме лукът в една голяма купа. Загряваме още една трета от зехтина в същата тенджера. Добавяме в него нарязаните на ивици гъби и половината...

Сирене Тофу с гъби, морков и бяло вино
Сирене Тофу с гъби, морков и бяло вино

Загрейте зехтинът в един дълбок тиган (уок). В него запържете нарязаното на кубчета сирене Тофу за по 2-3 минути от всяка страна. Сиренето трябва да добие златист цвят. Извадете го от тиганът и го отцедете през сито. В същият тиган загрейте останалия зехтин. Посолете счуканата скилидка чесън и я изпържете...

Броколи с праз на микровълнова фурна
Броколи с праз на микровълнова фурна

Нарежете празът на парчета и го задушете в зехтин за 2 минути в микровълновата фурна, включена на пълна мощност. След това добавете накъсаните броколи и зеленчуците, задушете ги заедно за още 4-5 минути. В един съд разтворете зеленчуковият бульон в 1 к. ч. вода, след това добавете горчицата, нарязания...

Задушени зеленчуци с тестени питки
Задушени зеленчуци с тестени питки

Замесете тесто като смесите една чаша брашно с около 100 мл вода. След това оформете тестото на средно малки питки от около 1-2 см. В една тенджера изсипете зеленчуковият микс и добавете една чаша вода и морска сол на вкус, сложете капака на тенджерата и оставете зеленчуците да къкрят за около 5 минути...