Рецепти » Бланширане

Рецепти за бланширани ястия

В тази категория има 46 рецепти, разпределени в 5 страници.

Рейтинг: 7 от възможни 10 - гласове 925

Сос със сметана и бадеми
Сос със сметана и бадеми

В отделни купи разделете белтъците от жълтъците. Разбийте леко белтъците, а жълтъците разбийте добре. Изсипете бланшираните бадеми и горчивите бадеми в хаванче, след това ги натрошете. Изсипете ги в купата с белтъците, добавете захарта, малко вода и портокаловия сок. След това изсипете сместа в един...

Овкусени бадеми
Овкусени бадеми

Загряваме предварително фурната на 190 градуса. Изсипваме морската сол и червения пипер в хаванче, след това ги счукваме добре на фин прах. Можем да използваме и мелница за кафе. Слагаме бланшираните бадеми върху хартия за печене и ги печем във фурната за 8-10 минути, като ги разбъркваме периодично...

Черешов сладкиш със сирене Маскарпоне
Черешов сладкиш със сирене Маскарпоне

Слагаме черешите в един дълбок тиган, заедно със светлия сироп и оставяме сместа да заври на огъня. След това намаляме котлона, така че сосът леко да закъкри и оставяме черешите да се варят докато омекнат добре. Изваждаме ги с решетъчна лъжица от сиропа и ги оставяме настрани. Връщаме тиганът със сиропа...

Зелева салата с риба Треска и гъби Пачи крак
Зелева салата с риба Треска и гъби Пачи крак

Накиснете стафидите в топла вода. Бланширайте нарязаното зеле и го изчакайте да изсъхне. Измийте добре гъбите Пачи крак, запържете ги в един тиган с масло. Нарежете доматите на парчета, а рибата Треска нарежете на тънки парчета. Изсипете в една купа зелето, добавете стафидите, губите, доматите и рибата...

Солени пастички с лютеница, спанак и сирене
Солени пастички с лютеница, спанак и сирене

Отделяме в отделни купи белтъците от жълтъците на яйцата. Разбиваме белтъците на твърд сняг. Отделно бланшираме спанакът, след това го отцеждаме и го нарязваме на ситно. В другата купа разбиваме жълтъците, добавяме брашното, готварската сметана, бакпулвера и малко сол. След като получим хомогенна смес...

Кордон бльо със сирене Моцарела
Кордон бльо със сирене Моцарела

Нарежете свинското месо на тънки парчета (на филийки, което от това количество трябва да получите около 12 броя парчета). Бланширайте спанака или лапада (по ваш вкус). Нарежете гъбите Печурки на тънки филийки, а пушената шунка нарежете на много тънки парчета. Начукайте с чукче свинското месото, така...

Торта с пиле и зеленчуци - Маклюба
Торта с пиле и зеленчуци - Маклюба

Накиснете оризът във вода и го бланширайте. Обелете картофите и ги нарежете на кръгчета, след това ги запържете в загряното олио докато станат полу готови. Обелете патладжаните и ги нарежете на филийки, запържете ги в олио до полу готовност. Нарежете морковите на кръгчета и също ги запържете докато станат...

Бърза баница с лапад
Бърза баница с лапад

В една тенджера с леко подсолена вода бланширайте предварително нарязания на ситно лапад. След това го прецедете от водата и към него добавете киселото мляко, содата за хляб, солта, натрошеното сирене и яйцата. Намажете една тава с малко масло или олио и наредете корите за баница. Наредете две кори...

Спаначен огретен с кашкавал
Спаначен огретен с кашкавал

В една тенджера с вода сложете картофите да се сварят на котлона. Поставете спанакът в друга тенджера с кипнала вода и го бланширайте. След като се запари спанакът го прецедете и охладете, след това го нарежете на ситно. В един тиган добавете маслото и зехтинът. Загрейте ги на котлона и изсипете спанака...

Макарони с риба тон и спанак
Макарони с риба тон и спанак

Сварете макароните в една тенджера с вода според указанията на опаковката за около 10-12 минути. Почистете спанакът, измийте го и го бланширайте за 30 секунди в подсолена вода, като веднага след това го изплакнете. Прецедете спанакът, изстискайте го хубаво с ръце и го нарежете на ситно. Нарежете лукът...