Рецепти » На пара

Рецепти за ястия приготвени на пара

В тази категория има 18 рецепти, разпределени в 2 страници.

Рейтинг: 7 от възможни 10 - гласове 923

Плодово бебешко пюре от банан и ябълка
Плодово бебешко пюре от банан и ябълка

Нарежете ябълката на ситно и я сварете на пара за около 20 минути. Половината банан нарежете на тънки кръгчета и ги сварете на пара за 10 минути. Така сварените плодове пасирайте добре с пасатор и към тях добавете 30 мл кърма или адаптирано мляко. Принципът на приготвяне важи и за всякакви подобни комбинации...

Пудинг с жасминов ориз и плодов сос
Пудинг с жасминов ориз и плодов сос

В една тенджера накисваме във водата дългозърнестия жасминов ориз, оставяме го така да престои за поне 12 часа. След това накиснатият ориз го пасираме заедно с водата. Добавяме след това бакпулвера и 1 ч. ч. захар. Отделно в един съд разбиваме белтъците на сняг, добавяме останалата захар и я разбъркваме...

Дим сум със свинска кайма и бамбук
Дим сум със свинска кайма и бамбук

Пресяваме брашното в една купа. Добавяме към него, като разбъркваме първо горещата вода, а след това добавяме студената вода и олиото. Омесваме тестото докато стане гладко. Разделяме го след това на 16 равни части и с ръце оформяме тестените парчета на кръгове. След това приготвяме пълнежа. Смесваме...

Тиквена крем супа
Тиквена крем супа

Обелваме тиквата и я нарязваме на парчета. Картофите ги измиваме много добре и ги сваряваме заедно с тиквата на пара или във вода. След като картофите изстинат ги обелваме. Пасираме ги на пюре заедно с парчетата тиква и добавяме към тях такова количество вода, че да получим консистенцията на супа. Прехвърляме...

Броколи с ориз и куркума
Броколи с ориз и куркума

Измийте добре броколито с вода, накъсайте го на розички и го сварете в една тенджера на пара за 5 минути. Накиснете оризът в една тенджера със студена вода за 30 минути. След това го измийте и го сварете в 650 мл гореща вода. Когато оризът е полуготов добавете към него ситно нарязания лук, олиото, куркумата...

Броколи с ориз и бадеми
Броколи с ориз и бадеми

Сваряваме в една тенджера с подсолена вода ориза, изпичаме в една тава поръсена с малко олио бадемите. Нарязваме скилидката чесън на ситно, а леко запечените бадеми ги нарязваме на по-едри парчета. Накъсваме броколито на розички и ги сваряваме на пара за около 7 минути, след като заври водата. Отцеждаме...

Греяно вино с лимонови кори и индийско орехче
Греяно вино с лимонови кори и индийско орехче

С помощта на белачка за картофи обелете кората на половин лимон и фино я настържете. Смесете в една тенджера лимоновата кора със захарта и червеното вино. Сложете тенджерата на умерен огън да се вари и разбърквайте от време на време, трябва само да загреете сместа, но не позволявайте да закипи. Свалете...

Макарони - спагети на фурна с риба тон
Макарони - спагети на фурна с риба тон

Задушаваме предварително гъбите. Сваряваме макароните или спагетите според инструкциите на опаковката и ги отцеждаме. Загряваме маслото в една тенджера и добавяме ситно нарязания лук. Готвим като разбъркваме около 1-2 минути, добавяме брашното и продължаваме да готвим за още 1-2 минути. Сваляме от огъня...

Суши с рулца от авокадо и раци
Суши с рулца от авокадо и раци

Мариновайте рулцата от раци в лимоновият сок, соевия сос, счукания чесън и зехтина за около 30 минути. Оризът го сварете на пара, докато се слепи и стане на каша. Добавете белият винен оцет или или оризовият оцет, оставете настрани сместа да изстине. Рулцата и краставиците ги нарежете на тънки ленти...

Шоколадови миньони с портокалов сок
Шоколадови миньони с портокалов сок

Разтапяме 200 г от шоколада на пара. Оставяме го леко да се охлади. Вземаме силиконова форма с формичи по ваш избор. Всяка форма намазваме с разтопеният шоколад и с помощта на четка. Оставяме формата за 15 минути във фризер, за да се стегне шоколадът. В по-дълбок съд слагаме смлените бисквити, орехите...