Рецепти » Паниране

Рецепти за панирани ястия

В тази категория има 90 рецепти, разпределени в 9 страници.

Рейтинг: 8 от възможни 10 - гласове 1067

Панирани калмари в яйце, прясно мляко и сос
Панирани калмари в яйце, прясно мляко и сос

Почистете добре калмарите, след това ги сварете в един съд с подсолена вода, варете ги не повече от 3 минути. След това ги прецедете и ги охладете, нарежете ги на кръгчета. В един съд смесете продуктите за панироваката, изсипете брашното, разбитото яйце, прясното мляко, солта и сусам на вкус. Разбъркайте...

Паниран агнешки дроб
Паниран агнешки дроб

Накиснете агнешкият дроб за 10 минути в подсолена вода. След това го прецедете и го нарежете на кубчета - около 2 см. Посолете леко нарязаният на ситно червен лук и го оставете да омекне. Загрейте зехтинът в един тиган на силен огън. Междувременно добавете сладкият и лютият червен пипер, черния пипер...

Телешки пържоли със сирене, доматен сос, аншоа и каперси
Телешки пържоли със сирене, доматен сос, аншоа и каперси

Леко оваляйте телешките пържоли във брашното и ги запържете в сместа от масло и зехтин. Поръсете ги отгоре с черен пипер и сол на вкус. В един съд добавете каперсите, аншоата, нарязания на ситно магданоз и риган, разбъркайте добре сместа. След това изсипете при пържолите бялото вино и доматения сос...

Пържени тиквички с бира
Пържени тиквички с бира

Пресейте брашното в една купа и го разбъркайте с бирата, разбъркайте докато тестото стане като гъста горчица. Добавете малко сол и оставете тестото за 30 минути. През това време обелете тиквичките и ги нарежете на филийки. Загрейте олиото в един дълбок тиган до 180 градуса. Потопете резените тиквички...

Паниран лук с брашно от нахут
Паниран лук с брашно от нахут

Нарежете главите лук на шайби, посолете ги със сол и ги изсипете в гевгир, за да се отцеди излишният им сок. В хладка вода изсипете брашното от нахут и го разбъркайте добре. Получената гъста брашнена каша овкусете с куркума и кимион. След това оваляйте добре лучените шайби в кашата и ги запържете в обилно...

Пилешки гърди с гъбен сос
Пилешки гърди с гъбен сос

Обезкостяваме и почистваме пилешките гърди. След това ги поставяме между 2 листа фолио и ги изтъняваме с чукче за месо. Леко размекнатото масло разбъркваме с настърганата лимонова кора, лимоновия сок, нарязания магданоз, счукания чесън и солта. След това го изсипваме на купчинка върху хартия за печене...

Панирани пилешки гърди с орехи
Панирани пилешки гърди с орехи

В една купа смесваме едрозърнестата горчица с меда. След това посоляваме пилешките гърди със сол и ги намазваме със сместа от горчица и мед. Поръсваме ги с брашното и ги потапяме в добре разбитите белтъци на сняг. Смесваме смлените орехи с галетата и овалваме добре пилешкото месо в тях. В един тиган...

Паниран праз със сос
Паниран праз със сос

Пригответе сосът, като в един съд сложите да се варят черният пипер, ситно нарязания лук, пресния естрагон и винения оцет. Варете на котлона, докато течността се редуцира наполовина, след това прецедете соса. Разбийте жълтъците и ги редуцирайте в сместа на водна баня, докато се сгъстят. След това добавете...

Панирана риба Пангасиус с домати
Панирана риба Пангасиус с домати

Измийте добре рибата Пангасиус, подсушете я добре и я нарежете на порции. Леко я посолете със сол. В един съд разбийте белтъкът и към него добавете доматеното пюре, брашното, зехтина, белият пипер и малко вода. Разбъркайте сместа, така че да добие гъстотата за панировка. След това овъргаляйте добре рибата...

Панирани скариди със сусам
Панирани скариди със сусам

В една малка купа леко разбийте един жълтък с 1 супена лъжица вода. В друга купа комбинирайте сусамовите семена с брашното, черен пипер, сол на вкус и сместа от канела, карамфил и семена от копър. Оваляйте добре скаридите първо в яйчения жълтък, след това ги оваляйте в сместа със сусама. Загрейте олиото...