Рецепти » Пържене

Рецепти за пържени ястия

В тази категория има 1780 рецепти, разпределени в 178 страници.

Рейтинг: 10 от възможни 10 - гласове 1546

Палачинки с лимон и боровинки
Палачинки с лимон и боровинки

Пресяваме всички сухи продукти в една дълбока купа или ги размесваме добре с вилица. Добавяме ваниловият екстракт, настърганата лимонова кора, лимоновия сок, киселата сметана, водата и олиото към сухите продукти и ги разбъркваме добре. Тестото за палачинките не трябва да е много гъсто, и ако е необходимо...

Пияно свинско филе със зеленчуци
Пияно свинско филе със зеленчуци

Нарежете свинското филе на малки парчета и ги запържете в един тиган поръсен със зехтин. Нарежете на едро лукът и чушките и ги изсипете при месото, запържете ги като ги разбъркате непрекъснато. След това добавете бялото вино и оставете сместа да се задуши, за около 5 минути, докато зеленчуците омекнат...

Огретен с патладжан и чесън
Огретен с патладжан и чесън

Нарежете патладжаните на тънки кръгчета. Посолете ги със сол и ги оставете да престоят, докато пуснат горчивия си сок. След това ги измийте с вода, подсушете ги и ги изпържете в леко загряното олио. Поставете патладжаните върху решетка, за да се отцедят от мазнината. В една продълговата тава за печене...

Панирани калмари в яйце, прясно мляко и сос
Панирани калмари в яйце, прясно мляко и сос

Почистете добре калмарите, след това ги сварете в един съд с подсолена вода, варете ги не повече от 3 минути. След това ги прецедете и ги охладете, нарежете ги на кръгчета. В един съд смесете продуктите за панироваката, изсипете брашното, разбитото яйце, прясното мляко, солта и сусам на вкус. Разбъркайте...

Салата с калмари, сирене и орехи
Салата с калмари, сирене и орехи

Сварете в един съд яйцата, обелете ги и отделете белтъците от жълтъците. Настържете белтъците на едрото ренде. Настържете обелените ябълки и сиренето. В един съд с подсолена вода сварете калмарите до готовност и ги нарежете на ивици. Нарежете лукът на тънки пръстени. Нарежете на едро орехите и ги запържете...

Спагети с кайма и сирене Пармезан
Спагети с кайма и сирене Пармезан

В една тенджера с подсолена вода сварете спагетите, отцедете ги добре и към тях добавете малко масло. Нарежете на ситно лукът и го запържете в малко олио, след това добавете каймата. Разбъркайте добре сместа, така че каймата да се натроши и запържи добре. Добавете подправките и разбъркайте отново. Към...

Паниран агнешки дроб
Паниран агнешки дроб

Накиснете агнешкият дроб за 10 минути в подсолена вода. След това го прецедете и го нарежете на кубчета - около 2 см. Посолете леко нарязаният на ситно червен лук и го оставете да омекне. Загрейте зехтинът в един тиган на силен огън. Междувременно добавете сладкият и лютият червен пипер, черния пипер...

Телешки пържоли със сирене, доматен сос, аншоа и каперси
Телешки пържоли със сирене, доматен сос, аншоа и каперси

Леко оваляйте телешките пържоли във брашното и ги запържете в сместа от масло и зехтин. Поръсете ги отгоре с черен пипер и сол на вкус. В един съд добавете каперсите, аншоата, нарязания на ситно магданоз и риган, разбъркайте добре сместа. След това изсипете при пържолите бялото вино и доматения сос...

Салата със сирене Моцарела и тиквички
Салата със сирене Моцарела и тиквички

Нарежете тиквичките на тънки ивици по дължина и леко ги запържете в един тиган или ги опечете на скара, поръсени с капки зехтин. Сгънете лентите тиквички на половина и внимателно ги поставете върху чинията за салатата. В средата на чинията сложете 2 големи листа червено зеле, върху него сложете една...

Царевични бухти
Царевични бухти

Сварете шестте кочана царевица в една тенджера с подсолена вода. След това ги охладете и разронете зърната им. Смесете ги с брашното, яйцата, червения пипер и сол на вкус, разбъркайте добре сместа. Загрейте олиото в един тиган и оформете царевичните бухти на малки парчета в тигана. Запържете ги и от...