Рецепти » Скара

Рецепти за скара

В тази категория има 114 рецепти, разпределени в 12 страници.

Рейтинг: 8 от възможни 10 - гласове 1061

Шишчета пилешко месо в лимонова марината
Шишчета пилешко месо в лимонова марината

Сложете пилешкото месо за 30 минути във фризер, след това го нарежете на кубчета, на по 25-30 грама. Настържете кората на лимоните, а сокът им изцедете. В една купа смесете настърганата лимонова кора с лимоновия сок, зехтина и поставете нарязаното пилешко месо. Разбъркайте добре сместа и затворете купата...

Запеканка с картофено пюре и патладжан
Запеканка с картофено пюре и патладжан

Сваряваме обелените картофи в един съд, след това ги намачкваме на пюре с вилица. Обелваме патладжанът и го нарязваме на кръгове, посоляваме го със сол и го изчакваме да се отцеди от горчивия си сок. След това го измиваме добре със студена вода. Подсушаваме патладжанът и го изпичаме на грил или скара...

Салата със сирене Моцарела и тиквички
Салата със сирене Моцарела и тиквички

Нарежете тиквичките на тънки ивици по дължина и леко ги запържете в един тиган или ги опечете на скара, поръсени с капки зехтин. Сгънете лентите тиквички на половина и внимателно ги поставете върху чинията за салатата. В средата на чинията сложете 2 големи листа червено зеле, върху него сложете една...

Свински джобове с шунка и гъби
Свински джобове с шунка и гъби

Нарежете свинското филе на 5 парчета, всяко от което начукайте с чукче, оформете парчето на правоъгълна форма и го поръсете със сол и черен пипер на вкус. Задушете в маслото нарязаните на ситно лук и гъби, задушете ги докато омекнат. Към тях добавете нарязаната шунка и едното твърдо сварено яйце, нарязано...

Пълнени бъргъри с ананас по хавайски
Пълнени бъргъри с ананас по хавайски

Поставяме каймата в една голяма купа и издълбаваме центъра и. Добавяме в оформената вдлъбнатина яйцето, соса Сояки или овкусен соев сос, счукания чесън, нарязания червен лук, черния пипер и хлебните трохи. Омесваме добре каймата с чисти ръце, докато получим еднородна смес. Поставяме квадратно парче прозрачно...

Кръчмарски кюфтета с гъби
Кръчмарски кюфтета с гъби

Почистваме добре гъбите, измиваме ги и ги нарязваме на ситно. След това задушаваме гъбите в кравето масло с малко сол и черен пипер на вкус. Омесваме добре каймата смес заедно с нарязания на ситно лук и със счукания кимион. Добавяме 2-3 с. л. топла вода, за да стане по-пухкава каймата. Оформяме я на...

Сандвичи със синьо сирене и праз
Сандвичи със синьо сирене и праз

Загряваме един тиган с дебело дъно на средна температура. Когато се загрее, добавяме в него маслото и зехтина, а след това добавяме нарязания на парчета праз и го запържваме, поръсен с 1/2 с. л. едра сол, малко черен пипер и индийско орехче. Добавяме след това сухото бяло вино и намаляваме огъня, покриваме...

Пилешки гърди с подправки на скара
Пилешки гърди с подправки на скара

Загрейте предварително грила или скарата. В една малка купа смесете зехтина с червения пипер, черния пипер, морската сол, чилито на прах, сухия риган, сухата мащерка и счуканата скилидка чесън. Разтрийте след това с тази смес пилешките гърди. Изпечете пилешкото месо на грилът или скарата и от двете страни...

Пилешки филета в ананасов сос
Пилешки филета в ананасов сос

Предварително изпичаме пилешките филета на скара или във фурна до готовност. Отделяме 1 ч. ч. от ананасовия сок и го кипваме в една тенджера. Размиваме натуралното нишесте с бульона и ги добавяме към компота от ананас, така че да се сгъсти на сос. Овкусяваме с едно кубче масло (20 г.), 1/2 ч. л. захар...

Телешко месо по тайландски
Телешко месо по тайландски

Нарежете телешкото месо на парчета, след това го намажете с олиото и го изпечете на скара, от всички страни. В една купа смесете нарязаните на ситно кориандър, листата мента, лютата чушка, скилидките чесън, изстисканият лимон, соевия сос, настъргания корен джинджифил и кафявата захар. Овъргаляйте топлото...