Рецепти » Арабска

Рецепти с арабска кухня

В тази категория има 23 рецепти, разпределени в 3 страници.

Рейтинг: 8 от възможни 10 - гласове 996

Торта с пиле и зеленчуци - Маклюба
Торта с пиле и зеленчуци - Маклюба

Накиснете оризът във вода и го бланширайте. Обелете картофите и ги нарежете на кръгчета, след това ги запържете в загряното олио докато станат полу готови. Обелете патладжаните и ги нарежете на филийки, запържете ги в олио до полу готовност. Нарежете морковите на кръгчета и също ги запържете докато станат...

Магданозено Табуле с булгур
Магданозено Табуле с булгур

Сложете в една тенджера булгура, налейте вода и го сварете до готовност на котлона. Нарежете на ситно магданоза, лука и домата. Към тях добавете отцеденият булгур. Разбъркайте ги добре в една голяма купа и ги овкусете със зехтина и изцеденият лимонов сок. Разбъркайте отново. Украсете отгоре арабската...

Карамелизиран лук с ориз и шам фъстък - Пилаф
Карамелизиран лук с ориз и шам фъстък - Пилаф

Заливаме сушените вишни или череши с портокаловият сок. Ако е необходимо доливаме с вода за да се покрият напълно. В един тиган загряваме 2 с. л. масло на среден огън. Добавяме нарязаните на полу месеци глави лук и намаляме температурата като разбъркваме и готвим докато лука омекне и се карамелизира...

Шишчета с пилешко месо и гъби
Шишчета с пилешко месо и гъби

Първо нарязваме на средно големи парчета пилешкото месо. Нанизваме пилешкото месо и гъбите на шишчетата, като ги редуваме. В една купа смесваме салатения сос, чесъна и пастета от чушки. Наливаме дресинга върху шишчетата и оставяме да се мариноват за поне 10 минути. Поставяме ги върху барбекюто или скарата...

Арабски сусамени хлебчета
Арабски сусамени хлебчета

Разтваряме маята в горещата вода. Прибавяме солта. Смесваме двата вида брашно и изсипваме толкова от тях в купата с маята, че да се получи твърдо тесто. Изсипваме тестото върху набрашнена повърхност и месим докато стане гладко и еластично, около 8-10 мин. Оформяме на топка. Слагаме тестото в намазнена...

Aрабски сладкиш Басбуса
Aрабски сладкиш Басбуса

Смесваме в купа захарта, грисът, кокосът и ванилената захар и в тях добавяме киселото мляко. Хубаво разбъркваме и оставяме 30 минути, за да набъбне течността от гриса. В сместа се добавяме разтопеният маргарин и яйцето, предварително разбито с вилица. Разбъркваме добре. Смесваме брашното с бакпулвера...

Арабска мусака
Арабска мусака

Обелете патладжаните и ги нарежете на малки кубчета. Бланшират се и се подреждат в намаслена тавичка. Обелете доматите и ги нарежете на шайби, след което ги подредете върху патладжана. Смесете подправките с каймата и я запържете. След това я наредете върху доматите. Бланширайте ориза и го наредете върху...

Арабска супа с телешко и боб
Арабска супа с телешко и боб

Накисваме боба в сту­дена вода от вечерта. На другия ден го сваря­ваме на слаб огън. От­делно варим и месото (със сол) до омекване. Когато и месото и бобът се сварят, ги смесваме заедно с водата, в която са врели. Трябва да се получи по-рядко ястие, по-скоро супа. Размиваме доматеното пюре във вода и...

Пудинг с лешници по арабски
Пудинг с лешници по арабски

Лешниците се запичат и смилат. Заливат се с водата, накисват се и се прецеждат през марля. Разбъркват се с брашното и захарта и се варят на бавен огън при постоянно бъркане до получаването на гъста кашица. Жълтъците се разбиват със 100 г захар. Смесват се студеното мляко с брашното и останалата захар...

Шакшука - яйца по арабски
Шакшука - яйца по арабски

Сложете по-голям тиган на котлона на умерен огън и бавно загрейте вътре зехтина. Добавете нарязания лук и нарязания чесън и запържете за около 5 минути, докато омекнат. Добавете нарязаните чушки и запържете 5 до 7 минути, докато и те омекнат. След това изсипете в тигана нарязаните консервирани домати...