Рецепти » Австрийска

Рецепти с австрийска кухня

В тази категория има 9 рецепти.

Рейтинг: 6 от възможни 10 - гласове 834

Шоколадова торта по Виенски
Шоколадова торта по Виенски

Пригответе блатът на тортата, разтопете на водна баня черния шоколад (300 г). В един съд разбийте маслото със 100 г пудра захар, след това добавете жълтъците един по един, охладеният черен шоколад, брашното и разбитите на сняг белтъци с една щипка сол. Излейте сместа в една намаслена кръгла форма с диаметър...

Виенски гулаш
Виенски гулаш

Нарежете телешкото месо на кубчета и ги прехвърлете в една тенджера, добавете нарязания на ситно лук и домати, посолете със сол и черен пипер на вкус, добавете олиото, ситно нарязаните скилидки чесън и сухото червено вино. Покрийте тенджерата с капак и задушете на огъня. По време на готвенето наливайте...

Австралийски Линцер бисквитки
Австралийски Линцер бисквитки

В кухненски процесор се смилат лешниците и бадемите заедно с 1/2 ч.ч. брашно. Сместа не трябва да стане на пудра. Добавя се към останалото брашно, кристалната захар, лимоновата кора, бакпулвера, солта, канелата и карамфила и се размесва. Добавя се нарязаното на малки кубчета масло и се замесва докато...

Галушки от Залцбург
Галушки от Залцбург

Разбиваме на твърд сняг белтъците с щипка сол. Докато бием, добавяме по малко захарта и лимонената кора. Загряваме предварително фурната на 220 градуса. Разбиваме жълтъците до получаване на гладка маса и ги смесваме внимателно с 1/3 от белтъците. След това добавяме и останалите белтъци, пресяваме отгоре...

Кекс с горчив шоколад
Кекс с горчив шоколад

Разтрийте маслото със захарта. Пресейте брашното и го изсипете при маслото. Добавете яйцата и разбъркайте хубаво тестото. Натрошете горчивия шоколад и го добавете към тестото. След това добавете марципана и бадемовото масло. Разбърквайте хубаво. Сложете тестото във форма за кекс. Загрейте фурната до...

Виенски сладкиш с канела и марципанова плънка
Виенски сладкиш с канела и марципанова плънка

Измиваме стафидите в гореща вода, подсушаваме, нарязваме на едро и ги заливаме с ром. Смесваме бадемите със захарта, канелата, кардамона, лимонената кора, стафидите с ром и сметаната. Нарязваме марципана на тънки филии. Прекарваме изварата през пресата за картофи и я смесваме с млякото, яйцата, олиото...

Австрийска торта Сахер с кайсиев мармалад
Австрийска торта Сахер с кайсиев мармалад

Разбийте размекнатото масло с 1/2 от захарта за блата до побеляване. При непрекъснато бъркане прибавете постепенно разтопения шоколад и жълтъците, след което и пресятото брашно с ванилената захар. Отделно разбийте белтъците с щипка сол и останалата захар до получаване на пухкав сняг. Внимателно съединете...

Ябълков шрудел
Ябълков шрудел

Смесете в купа ябълките, лимоновия сок, стафидите, смокините, захарта, канелата, индийското орехче и 1/4 ч.ч. галета. Разбъркайте внимателно. Смесете орехите с останалата част от галетата. Разстелете един лист върху плота и намажете с масло(олио). Отгоре поръсете с около 1 с.л. от сместа с галета и орехи...

Кроасанова торта
Кроасанова торта

Карамелизираме захарта в съда за печене. Нарязваме кроасаните на филии с дебелина 1,5-2 см. и подреждаме върху карамела. Разбиваме яйцата със захарта, млякото и ванилията и с получената смес заливаме нарязаните кроасани. Печем на водна баня в предварително загряна до температура 180 градуса фурна 30-40...