Рецепти » Българска

Рецепти с българска кухня

В тази категория има 1284 рецепти, разпределени в 129 страници.

Рейтинг: 10 от възможни 10 - гласове 1784

Селска чорба със зеленчуци
Селска чорба със зеленчуци

Почистете и нарежете чушките на ситно, след това ги изсипете в един съд с вряща и подсолена вода. Към тях добавете последователно нарязаните на кубчета картофи, обелените и нарязани на ситно домати и нарязания на дребно лук, задушен заедно с брашното в малко мазнина. Варете чорбата на огъня до готовност...

Сирене с яйца и луканка по тракийски
Сирене с яйца и луканка по тракийски

Вземете едно гювече за печене и го намажете добре с краве масло, след това добавете половината от нарязания на филийки домат. Натрошете половината от сиренето, добавете половината от нарязаната луканка и повторете продуктите в този ред, до изчерпване на количеството. Най-отгоре поставете останалите резени...

Свински кебап с домати
Свински кебап с домати

Нарязваме добре измитото свинско месо на парчета и го запържваме в малко загряно олио. След това добавяме нарязаните на ситно морков и лук, и разбъркваме добре сместа, за да се задушат зеленчуците. След като лукът и морковите омекнат, добавяме червеното вино и оставяме на огъня докато се изпари течността...

Боб със свинско месо и канарчета по хайдушки
Боб със свинско месо и канарчета по хайдушки

Нарязваме свинското месо на средни или по-големи парчета и го сваряваме в една тенджера с подсолена вода. Сваряваме отделно боба с малко сол и олио. Задушаваме за 10 минути в сгорещена мазнина ситно нарязаните лук, моркови и целина, поръсваме ги с червения пипер и ги разбъркваме добре с паприкаша от...

Яйца със сирене по панагюрски на фурна
Яйца със сирене по панагюрски на фурна

Вземете една тава и намажете дъното и с 1/3 от разтопеното масло, след това поръсете натрошеното или настъргано сирене. В един съд сварете яйцата - във вряща, подкиселена с оцет и посолена със сол вода. Извадете яйцата с решетеста лъжица, нарежете ги на ситно и ги поръсете върху сиренето. Полейте ги...

Яхния със зелен фасул и сметана
Яхния със зелен фасул и сметана

Почистете добре зеления фасул, нарежете го на парчета, след това го залейте с вода, колкото да го покрие. Сложете фасулът на котлона и изчакайте да заври. След 10 минути добавете нарязаният на ситно лук, олиото и солта. Варете за още 20 минути. Добавете след това почистеният и ситно нарязан чесън. Отделно...

Сиренки от Добруджа
Сиренки от Добруджа

Смесете в една купа разбитите яйца с разбитото със содата за хляб кисело мляко и олиото, разбъркайте ги добре. След това добавете натрошеното сирене. Най-накрая постепенно добавете пресятото с бакпулвера брашно, като добавяте брашно колкото поеме, до получаването на меко тесто. Разделете тестото на малки...

Задушено телешко месо по манастирски
Задушено телешко месо по манастирски

Измийте добре телешкото месо, след това го обезкостете и го почистете от ципите му. Нарежете го на средно големи кубчета. В добре загряното олио задушете за 2-3 минути нарязания лук, След това добавете месото и след 10 минути изсипете половината от нарязаните и обелени домати, както и червения пипер...

Задушено телешко месо с гъби и шунка
Задушено телешко месо с гъби и шунка

Нарежете телешкото месо на парчета и го запържете в един тиган с мас, до златисто кафяв цвят, след това прехвърлете месото в една чиния. В тиганът добавете нарязаните лук, пресни гъби и шунка, оставете ги да се запържат добре. След това добавете доматеното пюре, брашното, сол и черен пипер на вкус. Добавете...

Доматена чорба със зелен фасул и зелени сливи
Доматена чорба със зелен фасул и зелени сливи

Почистете добре зеленият фасул, като изрежете връхчетата му, след това го измийте добре с вода и го нарежете на малки парчета. В пет чаени чаши гореща вода изсипете нарязаният на ситно лук, добавете солта и олиото. След няколко минути добавете и зеленият фасул. Поставете сместа на котлона, оставете я...