Рецепти » Белгийска

Рецепти с белгийска кухня

В тази категория има 8 рецепти.

Рейтинг: 7 от възможни 10 - гласове 848

Белгийски гофрети със сладолед и сметана
Белгийски гофрети със сладолед и сметана

Включете уреда за гофрети. Втрийте маслото с пудрата захар и ги добавете в една купа заедно с яйцата и прясното мляко. Леко разбъркайте сместа. Постепенно добавете пресятото брашно, бакпулвера, лимоновия сок и ванилията. Смесете всичко добре, докато сместа стане гладка. Пече гофретите в продължение на...

Белгийски вафли - гофрети
Белгийски вафли - гофрети

В една купа смесваме маята с 1 чаена лъжичка захар и затопленото прясно мляко, оставяме така за 15 минути, за да втаса маята. Добавяме брашното и солта и разбъркваме добре с дървена лъжица. Добавяме след това яйцата (едно по едно), маслото, млякото и ваниловата захар, разбъркваме добре, докато се съединят...

Белгийски гофрети
Белгийски гофрети

Отделяме белтъците на яйцата и ги разбиваме с миксер на гъста пяна. Прибавяме последователно жълтъците и 3 с. л. захар. Останалата захар разбъркваме с маята и 1 ч. ч. топло прясно мляко. Слагаме 1-2 с. л. брашно и разбиваме. Изчакваме 10 минути, докато шупне маята, след което сипваме сместа при яйцата...

Белгийски вафли
Белгийски вафли

В една купа смесете брашното, захарта, бакпулвера и солта. В друга купа, изсипете отделените жълтъци на яйцата. Към жълтъците добавете прясното мляко, разтопеното масло, ванилията, изсипете при брашното и разбъркайте добре. Разбийте на пяна белтъците и постепенно добавете към тестото. Оформете вафлите...

Миди по белгийски с пържени картофи
Миди по белгийски с пържени картофи

Измийте и почистете добре мидите, а отворените или счупените ги изхвърлете. Изсипете виното в дълбок тиган, или тенджера, добавете мидите и ги сложете да заврат. След това намалете огъня и оставете да ври на слаб огън за 2 – 3 мин., докато мидите се отворят. Тези, които не се отварят се изхвърлят. След...

Белгийско кафе с ликьор и канела
Белгийско кафе с ликьор и канела

В една купа разбийте с миксер 1 белтък с щипка сол докато се получи пяна. Добавете захарта и 2 щипки канела. Разбивайте с миксера отново. В друга купа смесете прясното мляко с ванилията и разбъркайте добре. Добавете сместа с белтъка и разделете в 4 чаши. Добавете във всяка чаша горещо кафе и портокалов...

Брюкселско зеле с кестени
Брюкселско зеле с кестени

Почистете старите зелеви листа на брюкселското зеле и нарежете зелето на половинки. Сварете ги във вряща вода за 6-8 минути, докато омекнат. В един тиган разтопете маслото със зехтина и бульона на умерена температура и добавете зелките и нарязаните кестени. Запържете като разбърквате в продължение на...

Белгийски вафлички с мая
Белгийски вафлички с мая

Всички продукти се омесват на гладко тесто, което се покрива и се оставя на топло около 45-60 мин. да втаса. През това време: 2 белтъка и 1 ванилия се бият на твърд сняг и се добавят внимателно към втасалото тесто. Пекат се в уред за гофрети и се поднасят поръсени с пудра захар, или както ги обичате...