Рецепти » Френска

Рецепти с френска кухня

В тази категория има 105 рецепти, разпределени в 11 страници.

Рейтинг: 8 от възможни 10 - гласове 980

Френски тостове с пресни плодове
Френски тостове с пресни плодове

Нарежете филийките хляб на триъгълници. В един съд разбийте яйцата с прясното мляко, захарта и солта. Загрейте един тиган и в него разтопете маслото. Потопете хлябът в него и го запържете от двете страни до златист цвят. След това изсипете внимателно сместа с яйцата върху хляба. Оставете тостовете на...

Печен Калкан със зеленчуци
Печен Калкан със зеленчуци

Нарежете доматите и една глава лук на парчета или на колелца. След това ги пържете в един тиган поръсен с масло, добавете настърганата лимонова кора, сол и черен пипер на вкус. Запържете зеленчуците докато омекнат добре. Нарежете Камбалата на 4 порции. Подредете рибата в една тава поръсена със зехтин...

Кафяви целувки - меренге
Кафяви целувки - меренге

Загрейте фурната до 100 градуса. Пригответе две тави за печене, застелете ги с пергаментова хартия за печене. След това в една купа разбийте с миксер белтъците в продължение на две минути. Продължавайки да ги разбивате постепенно добавете захарта и какаото на прах, за да оцветите целувките. След това...

Бисквити с кестени
Бисквити с кестени

Изпечете в една тава кестените, докато кората им се напука, след това ги обелете. Смелете кестените и ги смесете в един съд с предварително накиснатите в зехтин стафиди. Добавете малко топла вода, за да получите лепкаво тесто. Разточете тестото на плот, изрежете квадрати и подредете бисквитите в една...

Бисквити със захарна тръстика и цитрусови плодове
Бисквити със захарна тръстика и цитрусови плодове

Загрейте фурната до 200 градуса. Намажете една форма с олио, поръсете я леко с брашно. В една купа смесете яйцата и захарта, разбийте ги докато станат на крем. Постепенно разбъркайте в сместа брашното, а след това добавете мекото масло и настърганите лимонова и портокалова кора. Разточете тестото на...

Класически френски сладкиш Киш Лорен
Класически френски сладкиш Киш Лорен

Смесете в една голяма купа пресятото брашно с 1 ч. л. сол, добавете захарта и маслото. Омесете тестото. След това нарежете шунката на малки парчета, изсипете ги в един тиган поръсен със зехтин и ги запържете до зачервяване. Настържете сиренето на ренде. В една купа смесете сметаната с яйцата, добавете...

Ябълков пай с орехи
Ябълков пай с орехи

Обелете ябълките и ги нарежете на половинки, след това ги нарежете на малки кубчета. Загрейте фурната до 180 градуса. Намажете с олио една малка тава за печене. В една купа разбийте добре белтъците, след това добавете ваниловия екстракт, тръстиковата захар, бакпулвера, брашното, натрошените орехи и кубчетата...

Пиле с ориз и грах
Пиле с ориз и грах

Нарежете пилешкото филе на малки парчета и ги запържете в един тиган поръсен със зехтин, овкусете месото със сол и нарязан на ситно чесън (на вкус). Запържете нарязаната зелената чушка на ивици. Отделно сварете граха в една тенджера с подсолена вода. Отделно сварете ориза докато омекне добре. Смесете...

Печени пресни картофи по провансалски
Печени пресни картофи по провансалски

Загряваме фурната предварително на 200 градуса. В една голяма купа добавяме всички продукти (нарязани на парчета) с изключение на лука и разбъркваме добре сместа с ръце, докато зехтинът и подправките добре се смесят със зеленчуците. След това прехвърляме всичко в една тава за печене, добавяме и нарязания...

Пълнени домати със сирене и майонеза
Пълнени домати със сирене и майонеза

Измийте добре доматите и отрежете горната им част. С една чаена лъжичка извадете вътрешността им и доматения сок, както и семената им, поръсете ги вътре със сол на вкус. Измийте магданозът, нарежете го на ситно и го смесете със ситно нарязания чесън и масло. Подправете със сол на вкус. Напълнете доматите...