Рецепти с гръцка кухня
В тази категория има 76 рецепти, разпределени в 8 страници.
В една голяма купа изсипете нарязаните на малки парченца домати и краставица, нарязания на ситно червен лук, маслините, нарязаното на кубчета сирене Фета, нарязаните на ситно магданоз и листа от мента. Всичко заедно внимателно разбъркайте. Смесете зехтинът с лимоновия сок и счукания чесън. Подправете...
Смесете в една купа лимоновият сок със соса Уасаби, след това в тази смес мариновайте рибата Сардина в продължение на 5 минути. Разкъсайте лозовите листа на малки ивици и ги запържете в горещо олио, така че те да станат хрупкави, запържете ги на 160 градуса в продължение на няколко секунди. Сложете лозовите...
Нарежете на тънки пръстени лукът, а доматите и краставицата нарежете на малки парчета. Нарежете магданозът, след което всичко заедно разбъркайте в една купа за салата. В отделна малка купа изсипете зехтинът екстра върджин, добавете червения винен оцет, поръсете морска сол и черен пипер на вкус. Изсипете...
Нарежете филетата пилешки гърди на малки парченца. В една купа смесете счукания чесън, нарязаният на ситно риган, магданоз и зелен лук, добавете зехтина и сухото бяло вино. Сложете пилешкото месо в маринатата, разбъркайте го добре и след това увийте месото с фолио, поставете го в хладилник да престои...
Изчистете добре рибата - Мерлуза, Сребриста сайда, или Щука, след това я посолете на вкус със соли я оваляйте в добре във брашно. В един тиган поръсен с олио леко я запържете. След това разделете рибата на две. Обелете зелената ябълка и настържете сиренето на ренде, след това настържете и ябълката...
Измийте с вода руколата, подсушете я и изрежете стъблата и. Сложете руколата в една купа със среден размер. Нарежете и добавете в купата червеният лук, нарежете го на половинки - пръстени, добавете нарязаните на половинки сушени домати, нарежете също на половинки салама и маслините. Смесете в една друга...
Първо загряваме фурната до 170 градуса. Смесваме добре в една купа натрошените бисквити (почти на прах) с разтопеното масло и разстиламе сместа равномерно във форма за печене, като притискаме към дъното и стените с гърба на една лъжица. Печем за около 15-20 минути във фурна докато по кафенеят. Изваждаме...
Смесваме свареният и охладен ориз с нарязаните на ситно спанак и лук, натрошаваме сиренето и леко разбиваме яйцата, добавяме нарязаният копър, настърганият кашкавал и поръсваме със сусама (запазваме сусам около 2 с. л. за поръсване). Подправяме на вкус със сол и черен пипер. Намазваме една кора за баница...
Първо обелете тиквичката и я настържете на едрото ренде в една купа. Не я отцеждайте. В друга купа разбийте 3 яйца, добавете сол и разбъркайте добре. Към сместа добавете олиото, настърганият морков, натрошеното сирене, бакпулверът, грисът и брашното. Всичко хубаво разбъркайте с лъжица. След това излейте...
Залейте с пилешки бульон почистеният, изплакнат и попарен ориз, след това го посоляваме със сол, варим докато омекне на много тих огън. След това разбиваме яйцата в една чиния заедно с лимоновия сок, разбиваме докато се получи на пяна, прибавяме постепенно 2 чаши горещ бульон. Изсипваме застройката от...