Рецепти » Грузинска

Рецепти с грузинска кухня

В тази категория има 6 рецепти.

Рейтинг: 6 от възможни 10 - гласове 829

Пилешко месо със заквасена сметана и ориз
Пилешко месо със заквасена сметана и ориз

Нарежете пилешкото месо на парчета. Счукайте чесънът и го втрийте в месото, както и сол, черен пипер на вкус, покрийте пилешкото месо със заквасената сметана и го оставете да се накисва за един час в хладилник. След това го изпечете във фурна. В една тенджера сварете оризът, прехвърлете го в тавата с...

Шишчета сьомга с копър и дижонска горчица
Шишчета сьомга с копър и дижонска горчица

Загрейте предварително грила или скарата. В една купа смесете нарязаният на ситно копър с дижонската горчица, лимоновия сок и настърганата лимонова кора, поръсете сол, черен пипер и ситно нарязания чесън, разбъркайте добре сместа. Добавете в купата нарязаните на малки парчета сьомга и хубаво ги овъргаляйте...

Грузински тестени вързопчета - Хинкали
Грузински тестени вързопчета - Хинкали

Пригответе тестото, разтворете солта в 500 мл вода и изсипете сместа в пресятото брашно. Прибавете разбитото яйце и замесете твърдо тесто, оставете го да престои за около 15-20 минути. През това време смесете каймата с нарязаният лук и ситно нарязаните зелени подправки. Подправете на вкус със сол, черен...

Ментов джулеп
Ментов джулеп

Сложете в малка чаша ментовите листа със захарта и добавете малко вода. Изсипете ракия или коняк + ликьора и добавете до горе с натрошен лед. Разбъркайте около 20-30 секунди. Украсете със стръкче мента.

Овчарски пай
Овчарски пай

Запържете каймата, гъбите и ситно нарязаните морков и лук с малко мазнина (олио) в тиган. Наредете първият пласт в тава от кайма. Вторият ред със сварените картофи направени на пюре с малко прясно мляко. На третият пласт настържете малко кашкавал. Печете във фурна на 180 градуса до зачервяване.

Питка Хачапури
Питка Хачапури

Забърква се тесто с продуктите (брашно, мая, млека, 1 яйце) и се оставя да втаса 2-3 пъти. Приготвя се плънка от 1 яйце, сиренето и кашкавала (настъргани). Тестото се разделя според тавата (препоръчва се тава за пици) и се разточва на кръг с дебелина 1 см. Слага се плънката обилно. Сега краищата на тестото...