Рецепти » Индийска

Рецепти с индийска кухня

В тази категория има 49 рецепти, разпределени в 5 страници.

Рейтинг: 8 от възможни 10 - гласове 919

Индийски филийки с бадеми
Индийски филийки с бадеми

Разбийте яйцата в един съд и ги оставете настрани. В една купа смесете 75 грама смлени бадеми с прясното мляко, захарта и шафрана. Разтопете маслото на огъня и го изсипете върху сухите продукти, разбъркайте добре сместа. След това добавете разбитите яйца. Изсипете сместа в една ниска форма - около 20...

Пастет със зелена леща
Пастет със зелена леща

Предварително сварете зелената леща в една тенджера с вода, сварете я докато омекне добре. След това я прецедете през цедка. Смелете зелената леща заедно с зехтина, соевия сос, сусама, черния пипер и лимоновия сок в блендер. Смелете добре всички продукти докато получите гладка смес - пастет. Съхранете...

Гарам масала - микс от люти подправки
Гарам масала - микс от люти подправки

Изпечете във фурната подправките - 1 супена лъжица кардамон, 1/2 супена лъжица семена на кимион, 1/2 супена лъжица зърна черен пипер, 1/2 супена лъжица карамфил и 1/2 супена лъжица семена от кориандър, като внимавате да не покафенеят много. През това време счукайте добре пръчиците канела на ситно. Смесете...

Палачинки със спанак и брашно от нахут
Палачинки със спанак и брашно от нахут

В една купа смесете брашното от нахут с царевичното нишесте, бакпулвера, семената кимион, лютия червен пипер и 3/4 чаени лъжички сол. Добавете 2/3 чаша вода и разбъркайте добре сместа. Добавете нарязания на ситно лук, консервирания нахут, нарязания спанак и настъргания джинджифил. Разбъркайте добре...

Бонбони с нахут
Бонбони с нахут

Изпечете бадемите, накиснете нахута във вода и го оставете да престои за 12 часа, след това го извадете от водата. Сварете го на котлона за 40-60 минути, след това го прецедете и го оставете да изсъхне върху хавлиена кърпа. В блендер смесете всички продукти и смелете докато станат като ронлива смес...

Кюфтета в сладко-кисел сос
Кюфтета в сладко-кисел сос

Към каймата добавете ситно нарязаният лук, соевият сос, оризовото вино, солта и жълтъците. Хубаво омесете каймата и я направете на малки топчета, които оваляйте в нишесте. Запържете топчетата в нагорещеното масло, докато станат с кафяви. В мазнината добавете ананасовият сок, захарта, ябълковият оцет...

Агнешко месо с кимионов сос
Агнешко месо с кимионов сос

Първо нарязваме агнешкото месо на 2,5 см. на кубчета. Смесваме всички съставки за маринатата в купа - 2 ч. ч. кисело мляко, 2 с. л. смлян кориандър, 2 с. л. червен пипер, 1 и 1/2 смлян джинджифил, 1 и 1/2 смлян кимион, 2 с. л. лимонов сок, 1/2 с. л. куркума, 1/2 ч. л. смлян кардамон, 1 ч. л. сол, 2 скилидки...

Индийски сладолед с авокадо - Кулфи
Индийски сладолед с авокадо - Кулфи

В един съд с дебело дъно разбъркваме прясното мляко с оризовото брашно или царевичното нишесте. Загряваме на умерен огън, докато намали обема си наполовина за около 30-45 минути. Оставете млякото да покъкри, но да не ври много бурно. След това разбъркваме вътре захарта и кардамона. Изключваме котлона...

Шоколадов кекс с ябълки
Шоколадов кекс с ябълки

Разбивайте яйцата със захарта и прибавете олиото, настърганите ябълки и постепенно добавете 2 ч. ч. от брашното като разбърквате с миксер на по-ниска скорост. Прибавете сместа от какао, 2 с. л. брашно, канела и бакпулвер. Изсипете сместа в намаслена и набрашнена форма за кекс. Печете във фурна загряна...

Запържен карфиол по индийски - Алу Гоби
Запържен карфиол по индийски - Алу Гоби

Загрейте олиото в един тиган. Сложете кимиона на зърна и оставете да зацвърчи на огъня. Добавете куркумата и нарязаният лук, пържете за около 3-4 минути докато лукът поомекне. Добавете накълцаният чесън, джинджифила и доматите, нарязани на дребно. След като объркате всичко, добавете останалите подправки...