Рецепти » Индонезийска

Рецепти с индонезийска кухня

В тази категория има 8 рецепти.

Рейтинг: 6 от възможни 10 - гласове 809

Индонезийски фъстъчен сос
Индонезийски фъстъчен сос

Загрейте фъстъченото масло в един тиган на средна температура. Добавете нарязания на ситно чесън, смлените скариди със сол и лютата паста Самбал (за пастата Самбъл смесете чили на прах с оцет, сол и вода). Добавете останалите съставки освен лимоновия сок и оставете сместа да заври на огъня. Намалете...

Индонезийска салата с пилешки черен дроб
Индонезийска салата с пилешки черен дроб

Нарежете на тънки пръстени добре почистените и измити лук и чушка. Запържете ги в един тиган с олио, добавете сол на вкус. Измийте пилешкият черен дроб, поставете го в една тенджера с вода и го сварете на котлона в продължение на 10-15 минути. След това добавете лукът и чушката към него, варете за още...

Салата с риба Тон и маслини
Салата с риба Тон и маслини

Разтопете маслото и го смесете с филетата риба Тон. Разбъркайте добре до гладка смес, добавете майонезата, сол и черен пипер на вкус. Поставете рибата върху нарязани ивици или парчета от маруля и поръсете с лимонов сок. Премахнете костилките на маслините и ги нарежете на половинки, смесете ги с доматеното...

Пилешки шишчета в марина
Пилешки шишчета в марина

Предварително накисваме в студена вода шишчетата. Смесваме в една купа всички продукти за марината. Добавяме пилешките филета и разбъркваме добре за да се покрият от всички страни. Покриваме с прозрачно домакинско фолио и оставяме в хладилник да престоят от 1 до 8 часа. След това нанизваме пилешките...

Индонезийски яйца с доматен сос
Индонезийски яйца с доматен сос

Сваряваме твърдо яйцата. Изпържваме лукът и чесънът. След това слагаме пиперът, доматите, целината, захарта и солта. Оставяме всичко да ври, докато продуктите се разварят и хомогенизират. След като е готов сосът, прибавяме яйцата и ги оставяме да поврат 2-3 минути.

Ароматно пиле по индонезийски
Ароматно пиле по индонезийски

Олиото се загрява в дълбок тиган с незалепващо покритие. В него се пържи нарязаното на средно големи парчета месо, докато добие златиста коричка. Прибавят се лукът, чесънът, лимонената трева джинджифилът и солта. Готви се при постоянно разбъркване, докато лукът омекне и стане прозрачен. Добавят се кориандърът...

Телешко Ренданг
Телешко Ренданг

Кокосовото мляко се загрява постепенно в уок. Щом заври, се добавят лимонената трева, канелата и листата от лайм. В загрятото олио се слагат лукът, чесънът, джинджифилът, индийското орехче и лютата паста. Разбъркват се кратко и се слагат в млякото. Добавя се месото, сол на вкус, покрива се с капак и...

Сото Айам
Сото Айам

Подправките смиламе и добавяме малко вода, ако е необходимо, за да получим паста. Слагаме 2-3 лъжици олио в една тенджера и слагаме пастата от подправки. Пържим с бъркане докато потъмнее леко. Прибавяме пилешкия бульон, кокосовото мляко, лимонената трева и водата. Веднага щом течността заври, слагаме...