Рецепти » Китайска

Рецепти с китайска кухня

В тази категория има 44 рецепти, разпределени в 5 страници.

Рейтинг: 8 от възможни 10 - гласове 976

Китайска салата с телешки език
Китайска салата с телешки език

Нарежете на ивици предварително свареният телешки език в подсолена вода. След това нарежете на ситно чесъна и го изсипете при езика. Изсипете отгоре соевия сос, балсамовия оцет и сусамовото масло. Нарежете на парчета червения лук, краставиците и чушката (добавете люта чушка на вкус). Изсипете зеленчуците...

Дим сум със свинска кайма и бамбук
Дим сум със свинска кайма и бамбук

Пресяваме брашното в една купа. Добавяме към него, като разбъркваме първо горещата вода, а след това добавяме студената вода и олиото. Омесваме тестото докато стане гладко. Разделяме го след това на 16 равни части и с ръце оформяме тестените парчета на кръгове. След това приготвяме пълнежа. Смесваме...

Китайско зеле с мента и грах
Китайско зеле с мента и грах

Загрейте един тиган и в него изсипете сусамовото масло, соевия сос, а след това и оризовия оцет. Добавете грахът и го запържете за тридесет секунди, след това добавете нарязаното на ситно китайско зеле и запържете за още една минута. След това, добавете нарязаната на ситно мента, нарязаната на ситно...

Пиле Кунг Пао
Пиле Кунг Пао

Нарязваме пилешките гърди на малки парчета. Смесваме нишестето и белтъка в една малка купа и добавяме пилешкото месо. Разтърсваме купата, за да полепне добре сместа по пилето и оставяме купата настрани. След това смесваме продуктите за сосът и ги оставяме настрани. Загряваме фъстъченото олио в уок или...

Суши с рулца от авокадо и раци
Суши с рулца от авокадо и раци

Мариновайте рулцата от раци в лимоновият сок, соевия сос, счукания чесън и зехтина за около 30 минути. Оризът го сварете на пара, докато се слепи и стане на каша. Добавете белият винен оцет или или оризовият оцет, оставете настрани сместа да изстине. Рулцата и краставиците ги нарежете на тънки ленти...

Супа с грах и китайски гъби Шийтаке
Супа с грах и китайски гъби Шийтаке

Накисваме граха предварително да престои във вода. Измиваме житото, нарязваме на ситно лука, моркова и гъбите. В една голяма тенджера слагаме граха, житото, водата или бульона и два дафинови листа. Варим сместа и намаляме огъня, оставяме да къкри на тих огън, покрит отчасти с капак за 45 минути. Разбъркваме...

Бъркани яйца с домати
Бъркани яйца с домати

В голям уок или тиган загряваме олиото на силен огън. Чукваме вътре шестте яйца и оставяме за 30-60 секунди. След като се образува тънък твърд пласт разбъркваме яйцата с дървена лъжица. Овкусяваме със сол и черен пипер. Когато яйцата са почти готови ги изваждаме в чиния. Прибавяме нарязаният на ситно...

Пуешко филе със зеленчуци в уок
Пуешко филе със зеленчуци в уок

Предварително мариновайте пуешкото филе с лимонов сок и соев сос. След това нарежете месото на жулиени и го запържете в много малко мазнина в уок. След като сдобие златист цвят прибавете 1 морков нарязан на тънки пръчици, щом промени цвета си моркова започнете да прибавяте едно по едно в интервал от...

Скариди с бъркани яйца по китайски
Скариди с бъркани яйца по китайски

Първо разбиваме яйцата с малко вода в една купа. В друга купа смесваме скаридите с останалите продукти, но без зеления лук и яйцата. След това поръсваме малко олио в един тиган и го слагаме на котлона. Изсипваме нарязаният зелен лук в тигана и го запържваме на силен огън. Добавяме сместа със скаридите...

Пилешко по китайски с мандарини и портокали
Пилешко по китайски с мандарини и портокали

Смесваме лимоновия сок, соевия сос, 1 с.л. зехтин, чесъна и портокаловата кора в купа. Добавяме нарязаното на ивички пилешко филе и поставяме в хладилник да се маринова за 15 минути. Отцеждаме пилешкото месо от маринатата. Към нея (предварително изваждаме кората) добавяме изцедения от мандарините сок...