Рецепти » Корейска

Рецепти с корейска кухня

В тази категория има 7 рецепти.

Рейтинг: 6 от възможни 10 - гласове 806

Свинско месо с кисело зеле Кимчи
Свинско месо с кисело зеле Кимчи

Нарежете свинското месо на парчета с дебелина от около 0,5 см. и 2,5 см. широки. Нарежете киселото зеле Кимчи по ширина на 1,5-2 см. Нарежете на ситно зеления лук. В един тиган загрейте добре олиото, в него запържете свинското месо до зачервяване. След това добавете малко червен пипер и сол на вкус...

Салата с аспержи и моркови
Салата с аспержи и моркови

В една купа направете корейската подправка за моркови - смесете черен пипе с червен лют пипер, кориандър, червен сладък пипер, счукан чесън, сол и малко захар. След това Накъсайте аспержите на парчета по дължина 2-5 см, поставете ги в един дълбок съд, изсипете топла вода и ги изстискайте добре, оставете...

Салата с черен дроб и моркови
Салата с черен дроб и моркови

Нарежете лука на шайби и нарежете на едро черния дроб, напоете го с прясно мляко да престои за половин час. Запържете лука в един тиган с олио, добавете черния дроб и посолете със сол. Пържете докато омекнат за около 5-7 минути. Оставете настрани докато изстине, през това време запържете гъбите. Смесете...

Яхния с телешко месо
Яхния с телешко месо

Нарежете месото на малки парченца, добавете сол и черен пипер, оваляйте го в нишесте и запържете в тиган с мазнина (олио). Поставете месото в една тенджера, добавете киселото зеле, захарта, лука нарязан на ситно и оцет, разбърквайте и оставете да къкри за около 1 час. Изсипете пилешкия бульон и оставете...

Панирани рачешки рулца
Панирани рачешки рулца

Разбийте яйцето и го добавете към прясното мляко, солта и черния пипер. Накиснете рачешките рулца в яйчената смес и след това в галетата и ги запържете. Отделно запържете намачкания или накълцан на ситно чесън и го запържете с малко олио. След това добавете рачешките рулца и ги запържете заедно до г...

Пиле със зеленчуци по корейски
Пиле със зеленчуци по корейски

Соевият сос (2 с.л.) и захарта (1 с.л.) се разбъркват, докато захарта се разтопи. С тази смес се залива месото (1/2 кг), нарязано на ивици, и се оставя да престои 20 минути. След това парченцата пилешко се овалват в пшенично нишесте и се изпържват в горещото олио. Щом омекнат, се заливат с бялото вино...

Корейска мусака
Корейска мусака

В съвсем малко мазнина задушаваме каймата, като постепенно добавяме доматеното пюре и подправките. Отделно сваряваме ориза. След това си приготвяме удобни панички, които могат да се обръщат със сместа. Пълним ги до половината с каймата, след това добавяме сварения ориз. Притъпкваме леко и оставяме да...