Рецепти » Мароканска

Рецепти с мароканска кухня

В тази категория има 22 рецепти, разпределени в 3 страници.

Рейтинг: 7 от възможни 10 - гласове 891

Марокански кюфтета със спанак
Марокански кюфтета със спанак

Размразете каймата (използвайте телешка кайма или друга по ваш вкус). След това към каймата добавете едно яйце, разбъркайте добре сместа и оформете каймата на топчета (кюфтета). Загрейте един тиган със зехтин и ги изпържете до златисто кафяв цвят. След това прехвърлете кюфтетата в една тава за печене...

Пъдпъдък в марокански стил с мед
Пъдпъдък в марокански стил с мед

Пригответе пъдпъдъците, измийте ги добре и направете по един разрез на всеки (по дължината на гърба). Покрийте с фолио и натиснете надолу с ръка. След това втрийте сол върху месото, поръсете го с черен пипер. Налейте зехтина в една тава за печене. Поръсете пъдпъдъците с джинджифил и добавете меда. Леко...

Шишчета с агнешки кебап
Шишчета с агнешки кебап

В една купа смесете нарязаното на едри парчета агнешко месо, нарязаният лук, зехтинът, кимионът, канелата и по 1 чаена лъжичка сол и черен пипер. Разбъркайте добре и оставете така да престоят за 15 минути. Загрейте грила или скарата. Нанижете на шишчетата месото и лукът, изпечете ги на скарата до златист...

Мароканска баница с бадеми и пилешко месо - Bisteeya
Мароканска баница с бадеми и пилешко месо - Bisteeya

Загряваме 1 с. л. от зехтина в един тиган и запържваме (на три части) до златист цвят нарязаните на малки парченца пилешко бутчета. Изваждаме ги и ги оставяме на топло. Загряваме останалият зехтин в тигана и добавяме нарязания на ситно лук и готвим като разбъркваме постоянно за около 5-7 минути и докато...

Кебакия - пържени марокански понички
Кебакия - пържени марокански понички

Смесете в една голяма купа 1 яйце, 1 ч. л. оцет, 200 г смлени бадеми, 1 ч. л. канела, 50 г краве масло, 100 мл розова вода, 500 г брашно, 2 пакетчета бакпулвер и 1 ч. ч. мед. Разточете тестото на лист и го нарежете на квадрати около 6 см. от всяка страна. Нарежете на 5 ивици, които оплетете като розички...

Пиле с тиква и нахут по марокански
Пиле с тиква и нахут по марокански

Смесваме бахара с 2 ч. л. сол в една малка купа. Натриваме пилешките бутчета, които са нарязани на две с половината от сместа. Нареждаме ги в огнеупорен съд (глинен или йенски). С останалата смес объркваме настърганата тиква, доматите от консерва, изцеденият нахут, сушените кайсии, стафидите, нарязаните...

Салата с моркови и люта чушка
Салата с моркови и люта чушка

Обелете морковите и рендосайте с ренде. Нарежете лукът на тънки пръстени. В един тиган загрейте олиото. Добавете лука и го запържете леко на силен огън в продължение на 2 минути. След това добавете морковите, нарязаната на много дребно люта чушка, кимионът, солта и черният пипер. Запържете за още 2 минути...

Сьомга по марокански на грил
Сьомга по марокански на грил

Смесваме киселото мляко с нарязаният на ситно магданоз, лимоновият сок, зехтина, червения пипер, кимиона, солта и черният пипер в една малка купа. Отделяме 2 с. л. от соса и запазваме настрани. Намазваме филетата сьомга със соса от всички страни. Поставяме да престои в хладилник за да се маринова за...

Мароканска салата с домати
Мароканска салата с домати

Нарежете доматите на кубчета. Премахнете им семената. Нарежете праза на ситно. В една голяма купа смесете доматите, праза и зехтина. Овкусете с магданоз, копър, настъргана лимонова кора, счукан чесън, кимион и къри. Добавете сол и черен пипер на вкус.

Кускус с пиле
Кускус с пиле

Предварително нарежете на филийки около 1 см., осолете и накиснете патладжана (за да си пусне черното) и след това изпържете в 1 с.л зехтин. След като изстине го нарежете на кубчета. Сварете кускуса в пилешкия бульон, като гледате да него преварите. След като се свари го изстудете със студена вода, изцедете...