Рецепти с немска кухня
В тази категория има 29 рецепти, разпределени в 3 страници.
Нарежете телешкото месо на кубчета и го запържете в една тенджера под налягане в разтопеното масло. Нарежете лукът на кубчета, добавете месото и заедно ги запържете до златисто кафяв цвят. Изсипете бульона в тенджерата и варете за около 15 минути при затворен капак. Всички останали зеленчуци измийте...
В една тенджера смесваме брашното с яйцата, добавяме малко сол на вкус и добавяме хладката вода или прясното мляко. Разбъркайте добре и когато видите, че тестото окапва бавно от бъркалката и се точи докато падне, е точно както трябва. Ако е мокро добавете още брашно, ако е сухо добавете още малко вода...
Разбийте в една купа на пяна 50 грама захар с 4 яйца. Запечете бадемите в сух тиган на тих огън. Разбийте 6 белтъка на твърд сняг, постепенно добавете към тях останалата захар. В една купа натрошете маслените бисквити. Към 6-те жълтъка добавете половината от белтъчната смес, бадемите, натрошените бисквити...
Сварете картофите в една тенджера докато омекнат, охладете ги и ги обелете, нарежете ги на кубчета. Обелете и настържете краставицата на ренде, нарежете лука на ситно, след това изсипете в купата олиото, белия винен оцет, нарязания на ситно магданоз, добавете сол и черен пипер на вкус. Смесете всичко...
Обезкостете пушеното месо, нарежете го на 4 стека, начукайте го с дървено чукче леко, овкусете го със сол и го изпържете и от двете страни в сгорещеното олио на котлона. Поставете топлите стекове в плато, отгоре гарнирайте с по едно запържено яйце (или забулено яйце) и поднесете стековете с пържени картофи...
Размийте маята с малко от прясното мляко и 1 лъжичка захар. Разбийте с миксер маслото на пяна в дълбок съд. Прибавете захарта и един след друг жълтъците, като бъркате непрекъснато. Добавете маята и брашното и като бъркате добре, прибавете млякото, солта и ванилиите. Месете тестото с миксер, докато започне...
Маята се размива в леко затопленото прясно мляко, добавя се 1 ч.л. захар и сместа се оставя да престои на топло около 15 минути. Брашното се пресява, разбърква се със захарта, ванилиите, настърганата лимонова кора, солта, смления кориандър, счуканите карамфилчета и настърганото индийско орехче. 250 г...
Прибавете нарязаното на парченца масло към пресятото брашно и размесете докато се образуват трохи. Добавете жълтъците, захарта, ванилията, лимоновата кора и смлените орехи. Размесете докато се оформи гладко тесто. Завийте го с прозрачно домакинско фолио и поставете в хладилника за 2 часа докато се стегне...
Разбийте яйцата до побеляване, като добавяте постепенно захарта. Към сместа добавете бакпулвера, мускатовото орехче, джинджифила, индийското орехче, канелата, карамфила, анасона, есенциите, олиото, млените и счукани бадеми. Нарежете захаросаните плодови бонбони на ситни квадратчета и ги разбъркайте към...
Нарязваме кожата на месото на ромбчета, посоляваме я и я поръсваме с черен пипер. Почистваме и нарязваме на дребно чесъна. Измиваме чубрицата и нарязваме на ситно листата и. Смесваме чесъна, чубрицата и горчицата и намазваме месото със сместа. Предварително загряваме фурната на 220 градуса. Измиваме...