Рецепти » Полска

Рецепти с полска кухня

В тази категория има 7 рецепти.

Рейтинг: 7 от възможни 10 - гласове 855

Полски коледни сладки
Полски коледни сладки

Разбийте маслото и крема сиренето с електрически миксер до побеляване. Намалете скороста на миксера и добавете брашното и рабърквайте докато се оформи тестото. Разделете тестото на 4 равни части, оформете на топки и завийте всяка с домакинско фолио. Поставете в хладилник докато се стегне тестото – за...

Полски серник - великденски десерт
Полски серник - великденски десерт

Оригиналната рецепта е с полско бяло сирене, подобно на нещо средно между българско сирене и моцарела. Рецептата може да се приготви или с отцедена извара, или със смес от равни части извара и изкиснато (обезсолено) сирене. Омесете набързо твърдо маслено тесто от продуктите за блата. Маслото трябва да...

Бабка - полски козунак
Бабка - полски козунак

Разтворете маята в топлата вода (прибавете 1 ч.л. захар). Добавете лимоновата кора и канелата към маята. В голяма купа разбийте на крем маслото и захарта. Добавете солта и жълтъците и бийте, докато сместа се сгъсти. Добавете сместа с маята, брашното и горещото мляко (постепенно) и бийте до гладка смес...

Колачки - полски масленки с конфитюр
Колачки - полски масленки с конфитюр

Смесваме сиренето, маслото и ванилията. Добавяме постепенно брашното. Готовото тесто оставяме за 2-3 часа в хладилник да се охлади. Охладеното тесто разточваме на тънко и нарязваме на квадратчета. По средата на всяко квадратче поставяме по 1 ч.л. конфитюр, завиваме и поръсваме със захар. Поставяме в...

Бигос - задушено с кисело зеле по полски
Бигос - задушено с кисело зеле по полски

Предварително пригответе продуктите. Задушете зелето (без киселото зеле) докато омекне, отстранете от огъня и оставете да се отцеди. След това запържете бекона, извадете го от съда, като оставите мазнината и в нея запържете леко лука и чесъна и прибавете всичкото останало месо, без полската наденица...

Полски борш с червено цвекло (хлодник)
Полски борш с червено цвекло (хлодник)

Почистеното червено цвекло се сварява до омекване, обелва се и се пресова. Прибавят се саламурата от краставичките, ситно нарязаните ароматни треви, сметаната, нарязаната на кубчета стерилизирана краставичка, месото и се разбърква добре. След това се прибавят обелената и нарязана на парченца прясна краставичка...

Полски коледни сладки с кайсия
Полски коледни сладки с кайсия

Разбийте маслото (оставено на стайна температура) и крема сиренето с електрически миксер до побеляване. Намалете скоростта на миксера, добавете брашното и рабивайте докато се оформи тестото. Разделете тестото на 4 равни части, оформете на топки и завийте всяка с домакинско фолио. Поставете в хладилник...