Рецепти с швейцарска кухня
В тази категория има 7 рецепти.
Измийте добре ябълките с вода, подсушете ги добре и нарежете всяка една на по 4-6 парчета. Разтопете маслото в един съд заедно със захарта (докато получите кафяв цвят), като разбърквате непрекъснато. Изсипете нарязаните на кубчета ябълки. Варете на среден огън, като разбърквате, докато захарта се разтопи...
Разбийте добре яйцата заедно със захарта, а след това ги сварете на водна баня. След като сместа се загрее добре на огъня към нея добавете 80 грама масло и разбъркайте добре, докато продуктите се съединят. Дръпнете съдът от огъня и добавете смлените бисквити, счуканите орехи и шоколада. Разбъркайте добре...
Нарежете или счукайте чесънът. Смесете го с брендито Калвадос и добавете нишестето, разбъркайте докато получите хомогенна смес и я изсипете в една тенджера. Добавете настърганото сирене Грюер и сирене по ваш избор, изсипете сухото бяло вино и овкусете с черен пипер. Сложете на слаб огън да се вари, като...
Загрейте фурната до 180 градуса. На дъното на една тава или форма намажете с олио, след това изсипете настърганото сирене Грюер и нарязаният на ситно див лук. В блендер, изсипете разбитите яйца, прясното мляко, сосът маскарпоне, индийското орехче, 0,5 чаена лъжичка черен пипер и 0,25 чаена лъжичка сол...
Измиваме картофите, слагаме в тенджера и заливаме с вода, колкото да ги покрие. В зависимост от големината ги варим 15-20 минути, бе да ги преваряваме. След това изливаме водата и оставяме да изстинат. Обелваме картофите и ги настъргваме на едро ренде. Изчистваме лука, нарязваме на кубчета и прибавяме...
Измиваме картофите. Сваряваме ги необелени в малко вода за около 15 минути, без да стават прекалено меки. През това време измиваме и изчистваме тиквичките. Измиваме, подсушаваме и нарязваме на ситно чубрицата. Изплакваме картофите със студена вода, обелваме и ги оставяме да изстинат леко. Настъргваме...
Телешките бъбреци се почистват и се нарязват на шайби с дебелина около 0.5 см. Телешкото месо се накълцва на много малки парченца. Лукът и магданозът също се нарязват на ситно. Половината от маслото се загрява в подходящ тиган. Месото и бъбреците се овалват в брашно и се запържват в маслото, докато станат...