Рецепти » Тайландска

Рецепти с тайландска кухня

В тази категория има 12 рецепти, разпределени в 2 страници.

Рейтинг: 7 от възможни 10 - гласове 877

Телешко месо по тайландски
Телешко месо по тайландски

Нарежете телешкото месо на парчета, след това го намажете с олиото и го изпечете на скара, от всички страни. В една купа смесете нарязаните на ситно кориандър, листата мента, лютата чушка, скилидките чесън, изстисканият лимон, соевия сос, настъргания корен джинджифил и кафявата захар. Овъргаляйте топлото...

Тайландска салата с макарони и скариди
Тайландска салата с макарони и скариди

Сварете до готовност в кипяща вода спагетите, варете ги в продължение на 2 минути, докато омекне пастата. Прецедете ги и ги оставете да се охладят в една голяма купа. Отделно смесете настърганият джинджифил със соевия сос, сусамовото масло, червения винен оцет, чили соса и с нарязания на ситно чесън...

Скариди с ананас в къри сос
Скариди с ананас в къри сос

Обелете скаридите и ги мариновайте в лимоновия сок, настъргания джинджифил и лютите чушки в продължение на 30 минути. В един дълбок тиган затоплете зехтина на котлона и запържете нарязания на кубчета ананас, за не повече от три минути. Изсипете след това кокосовото мляко, добавете листата от зеления...

Супа със скариди и гъби
Супа със скариди и гъби

Измийте, обелете и нарежете скаридите. Излейте 1 л вода в една тенджера и я оставете на котлона да заври, след това добавете нарязаната лимонова трева или настърганата лимонова кора и 2 листа от зелен лимон - лайм. Добавете скаридите и варете в продължение на 3 минути. След това добавете гъбите от консерва...

Сладък чили сос
Сладък чили сос

В блендер или кухненски робот смелете измитите люти чушки и 2 скилидки чесън, смелете на гладка смес. В една тенджера добавете 1 чаша вода и я оставете да заври, добавете сладкото вино, захарта, сол и смлените люти чушки с чесъна. Варете за около 3 минути. В малка купа, смесете царевичното нишесте с...

Пилешки крилца със соев сос и бира
Пилешки крилца със соев сос и бира

Измийте и почистете добре пилешките крилца, след това ги добавете в една тенджера. Налейте бирата и добавете виненият оцет, овкусете със сол и черен пипер на вкус, добавете два дафинови листа и нарязаният на ситно чесън. Покрийте тигана с капак и оставете така да къкри на огъня, докато месото напълно...

Задушено пилешко месо в сос къри и кокос
Задушено пилешко месо в сос къри и кокос

Нарежете пилешкото месо на жулиени, напречно на мускулното влакно. Задушете го до промяна на цвета си в един тиган поръсен с олио на силен огън, като го разбърквате, за да се зачерви равномерно от всички страни. След това добавете всички зеленчуци и ги задушете заедно с пилешкото месо за не повече от...

Тайландска салата с пъпеш
Тайландска салата с пъпеш

Нарежете на кубчета или на филии пъпеша, махнете семките му. Нарежете лютата чушка. Нарежете на по-ситно кориандъра, ментата и джинджифила. Смесете в една голяма купа парчетата пъпеш с лютата чушка чили, соевият сос, сокът на 2 лимона и захарта. Добавете ситно нарязаните подправки и разбъркайте. Накрая...

Пилешки шишчета с ананас и фъстъчен сос
Пилешки шишчета с ананас и фъстъчен сос

Обелваме и пасираме чесъна и го разбиваме в миксер заедно с фъстъчения крем, соевия сос, лимоновия сок, меда и киселото мляко. Измиваме, подсушаваме и нарязваме месото на кубчета с големина около 5 см. Потапяме парченцата месо в половината от фъстъчения сос, объркваме добре, покриваме и оставяме за 30...

Печени пилешки бутчета по тайландски
Печени пилешки бутчета по тайландски

Сложете всички продукти, освен пилето, в блендер или кухненски робот и смелете до мокра паста. Подсушете добре пилешкото, разрежете всяко бутче на две места, като оставяте разстояние, така че маринатата да попие в месото. Поставете пилето в голям прозрачен плик. Излейте маринатата в плика и с ръце масажирайте...