Рецепти » Турска

Рецепти с турска кухня

В тази категория има 27 рецепти, разпределени в 3 страници.

Рейтинг: 9 от възможни 10 - гласове 1180

Сиропирани сладки - Шекерпаре
Сиропирани сладки - Шекерпаре

Първо пригответе сиропът като го оставите да заври на котлона. Смесете 3 и 1/2 ч. ч. вода, 3 и 1/2 ч. ч. захар и 1/2 ч. ч. лимонов сок и след като е готов го оставете да изстине. В дълбок съд разбийте яйцата, прибавете предварително разтопеният и охладен маргарин, пресятото брашно и бакпулвера. Омесете...

Пити джобчета със сирене и картофи
Пити джобчета със сирене и картофи

Сваряваме картофите и ги обелваме. Загряваме фурната на 180 градуса. Размразяваме бутер тестото за поне 20 минути, преди да го използваме (ако е замразено, го размразяваме, предварително е до стайна температура). Приготвяме плънката като нарязваме сварените и охладени картофи на малки парченца. В една...

Юфка Екмеги - пърлени турски питки
Юфка Екмеги - пърлени турски питки

Смесваме продуктите и замесваме тесто, което трябва да е средно меко. Разделяме го на топчета, колкото един голям орех, оставяме ги да си починат настрани за най-малко 30 минути. Колкото по-дълго престоят, толкова по-добре. Всяко топче разточваме на набрашнен плот или маса. Трябва да стане много тънко...

Сусамки
Сусамки

Разтопете медът и захарта на не много силен огън, като бъркате непрекъснато. Прибавете сусамът и разбъркайте добре. Изсипете сместа върху нестопяема и добре намазнена повърхност и с мокра точилка розточете на дебелина 1 см. Още докато е топла сместа, се реже на ромбчета или форми по ваш избор.

Турско реване
Турско реване

Отделете жълтъците от белтъците и ги разбийте на топло с част от захарта и водата. Когато се стопи захарта, отстранете съдът от огъня, но продължете да разбивате, докато сместа изстине и побелее. Разбийте белтъците отделно на твърд сняг с останалата част от захарта и ги прибавете към жълтъците при с...

Турски кебап
Турски кебап

Смесете продуктите за кебапа и омесете добре, оформете малки кебапчета или кюфтета и запържете в загряно олио. Нарежете лукът и морковите на ситно и запържете в олио, докато кромидът стане прозрачен, а морковът омекне. Добавете измитият ориз и запържете малко с лука. Овкусете с подправките, забъркайте...

Пиде - пица лодка по турски
Пиде - пица лодка по турски

Маята се разтваря в топла вода и се оставя да се активира. Добавя се киселото мляко, олиото и солта и бавно се добавя брашно. Омесва се меко тесто, което не трябва да залепва за ръцете. Тестото се оставя да втасва на топло за два часа. През това време се приготвя плънката. Лука се запържва в малко олио...

Турски десерт с тиква
Турски десерт с тиква

Обелете тиквата и я нарежете на малки парчета с големината около 10x3 см. Сложете ги в една тенджера на слоеве, като покривате всеки слой със захар. Добавете вода. Оставете така да къкри за 50 минути на слаб огън, след което оставете да изстине. Поставете готовите парчета от тиква в чинии и поръсете...

Турска паста
Турска паста

Поръсете на дъното на една тава зехтина. Добавете макароните най-отдолу, след това наредете суджука нарязан на пръстени, след това нарязаните чери домати. Изсипете водата така, че да покрие макароните и поставете във фурна да се запече за около 20 минути. След това извадете и поръсете със сирене и върнете...

Ашуре
Ашуре

Житото се почиства, измива се и се оставя да кисне няколко часа в студена вода. Сварява се в същата вода на тих огън до пълно омекване. От него се отделя около 1/3, а останалото жито се претрива през цедка и се залива с житната слиз. Към получената завряла каша се прибавят нишестето, размито с малко...