Рецепти » Унгарска

Рецепти с унгарска кухня

В тази категория има 8 рецепти.

Рейтинг: 5 от възможни 10 - гласове 715

Унгарски меден сладкиш с конфитюр от кайсии
Унгарски меден сладкиш с конфитюр от кайсии

Разбиваме маслото заедно с меда, яйцата, захарта, прясното мляко и настърганата лимонова кора. Добавяме след това брашното и омесваме гладко тесто. Прехвърляме го на работния плот и оформяме една гладка топка. Увиваме тестото в найлоново фолио и го оставяме да престои в продължение на най-малко 1 час...

Унгарски палачинки с орехови ядки
Унгарски палачинки с орехови ядки

Разбийте жълтъците в една купа с брашното, прясното мляко, една лъжица захар, разтопеното масло и една щипка сол, добавете предварително разбитите на твърд сняг белтъци. Изпържете сместа в олиото - на тънки палачинки, но само от едната страна. След това ги подредете с изпържената страна нагоре в една...

Печено агнешко месо по Кримски
Печено агнешко месо по Кримски

Нарежете на парчета агнешкото месо, втрийте в него сол и го запържете в един тиган поръсен с масло и с предварително направената смес от доматено пюре и заквасена сметана, оставете сместа да къкри за 8-10 минути на огъня. Обелете и нарежете ябълките на филийки. Направете отделно тестото, смесете брашното...

Унгарска супа с кисело зеле
Унгарска супа с кисело зеле

Нарежете на ситни парчета чушката, шунката и лука. Смесете зеленчуците с киселото зеле, изсипете ги в една тенджера с вряща вода и ги варете заедно в продължение на 20 минути. Подправете ги със сол и черен пипер на вкус. Разтопете мазнината (мастта) в един тиган. Нарежете пушената наденица на малки парченца...

Унгарска рибена чорба
Унгарска рибена чорба

Почистете добре рибата, извадете вътрешностите и, нарежете я на парчета. Напълнете една тенджера със студена вода, добавете рибата и оставете на котлона да заври. След това добавете ситно нарязаният лук. Подправете със сол и варете докато рибата омекне. След това извадете рибата и прецедете бульона...

Супа с прясно мляко и карфиол
Супа с прясно мляко и карфиол

Смесете брашното с яйцето и разтопеното масло. Омесете тестото и до направете на малки хапки, след това оформете кнедлите и ги пуснете в подсолена вода да се сварят. В една тенджера добавете прясното мляко, сложете го на котлона и изчакайте да заври, разредете го с вода в съотношение 1 към 1. Добавете...

Бейгли – козуначено руло
Бейгли – козуначено руло

Загряваме 150 мл прясно мляко и разтваряме в него 1 ч. л. захар. Добавяме маята и смесваме с пръсти. Оставяме сместа настрани, за да се активира и шупне. Смесваме след това 500 г бяло брашно със солта и 75 г пудра захар. Нарязваме 250 г маргарин или масло на кубчета и прибавяме към брашнената смес, след...

Бързо лечо
Бързо лечо

Обелваме лука и разрязваме главите първо на две, а после на тънки полумесеци. Измиваме чушките, разрязваме ги на две, изчистваме от семенниците и нарязваме на ивици. Попарваме доматите, сваляме кожата им и нарязваме месото на кубчета. В голям тиган задушаваме лука до прозрачно с олио. Добавяме чушките...