Рецепти » Японска

Рецепти с японска кухня

В тази категория има 27 рецепти, разпределени в 3 страници.

Рейтинг: 7 от възможни 10 - гласове 852

Панирани калмари в яйце, прясно мляко и сос
Панирани калмари в яйце, прясно мляко и сос

Почистете добре калмарите, след това ги сварете в един съд с подсолена вода, варете ги не повече от 3 минути. След това ги прецедете и ги охладете, нарежете ги на кръгчета. В един съд смесете продуктите за панироваката, изсипете брашното, разбитото яйце, прясното мляко, солта и сусам на вкус. Разбъркайте...

Рулца с червена риба
Рулца с червена риба

В един съд сварете ориза, докато омекне и стане на каша. Вземете листата от морски изсушени водорасли и върху тях посипете тънък слой с ориз по цялата им повърхност. Нарежете краставицата и червената риба на дълги ивици, спрямо ширината на водораслите. В една купичка смесете майонезата със соевия сос...

Пилешка супа с грах и чесън
Пилешка супа с грах и чесън

Измийте добре пилешкото месо и го нарежете на парчета. След това го сложете в една тенджера, покрийте месото със студена вода, добавете сол и го оставете да заври на котлона. Махнете пяната отгоре и варете в продължение на 1:5 часа на слаб огън. Измийте оризът и го сварете в пилешки бульон. Варете в...

Рулца с водорасли, краставица и рукола
Рулца с водорасли, краставица и рукола

В блендер смесете измитата рукола заедно с лимоновия сок, обелените слънчогледови семки и добавете малко вода. Смелете сместа докато стане хомогенна. Обелете и нарежете краставицата на малки парчета или я настържете на ренде. Смесете я със смелената смес. След това вземете водораслите Нори и разстелете...

Салата с краставици, броколи и грах
Салата с краставици, броколи и грах

Сварете юфката в един съд с вода. Отделно сварете накъсаните на розички броколи, заедно със зеления грах. Поръсете ги след това с лимонов сок. Обелете краставицата и я нарежете на парчета. Запържете леко лукът нарязан на тънки пръстени. Смесете заедно пастата Мисо с 2 с. л. вода, добавете оризовия оцет...

Камбала с портокалов сок и соева паста Мисо
Камбала с портокалов сок и соева паста Мисо

Загрейте предварително фурната. В една купа смесете соевата паста Мисо с портокаловия сок, оризовото вино, соевия сос, кафявата захар и настърганата портокалова кора. Разбъркайте добре сместа. Подредете филетата от риба Камбала с кожата надолу върху хартия за печене. Намажете отгоре рибата с приготвения...

Сос Терияки с мед
Сос Терияки с мед

В един тиган загрейте соевия сос заедно със захарта и меда, разбъркайте така на огъня докато се разтвори захарта. След това добавете винения оцет, чесъна на прах и разбъркайте. Чесънът ще даде аромат на соса. Отделно разтворете нишестето във водата. При непрекъснато разбъркване изсипете нишестето в сместа...

Сос с краставица, джинджифил и люти червени чушки
Сос с краставица, джинджифил и люти червени чушки

В една тенджерка налейте оризовият оцет и водата, добавете захарта, нарязания корен джинджифил и скилидката чесън. Оставете така сместа да заври на огъня и добавете сол на вкус. Варете в продължение на 2 минути, като разбърквате от време на време, докато захарта се разтвори напълно. След това дръпнете...

Японски морски бульон Даши
Японски морски бульон Даши

Махнете главата на рибата Аншоа и я нарежете на половинка по протежение на гръбначния стълб. Почистете солта на рибата с влажна кърпа. След това сложете водораслото и Аншоата в една тенджера с вода и поставете на котлона, изчакайте да заври на силен огън, с черпак махнете пяната. След това извадете водораслите...

Пилешко месо по японски
Пилешко месо по японски

Нарежете пилешките гърди на парчета от около 2x2 см. Разтопете маслото в един тиган или използвайте зехтин, запържете в тиганът нарязания на ситно лук. След това добавете пилешките парчета и ги запържете докато леко покафенеят. Изсипете водката върху месото както и сухото бяло вино, оставете така на...