Рецепти » Сръбска

Рецепти със сръбска кухня

В тази категория има 7 рецепти.

Рейтинг: 7 от възможни 10 - гласове 846

Увити пилешки дробчета в бекон
Увити пилешки дробчета в бекон

Почистете пилешките дробчета. След това в един тиган поръсен с олио запържете пилешките дробчета, докато почти са готови. Не добавяйте сол! След това ги извадете от тигана и всяка една част от черния дроб увийте в парче бекон. След това поставете бекона в тигана с ръба надолу (там където се срещат краищата...

Сръбски кебапчета - Чевапчичи
Сръбски кебапчета - Чевапчичи

Поставяме каймата в дълбока купа, добавяме червения и черния пипер, кимиона, олиото, бакпулвера, газираната вода и сол. В кухненски робот смиламе червения лук и чесъна, и ги добавяме към каймата. Месим каймата около 20 минути и я оставяме за 30 минути в хладилник. Оформяме кебапчета, с дължина 10 см...

Сръбски кифлички с пълнеж от сирене
Сръбски кифлички с пълнеж от сирене

Натрошаваме сиренето с вилица. Добавяме малко сол, ако е безсолно. Разбъркваме вътре белтъка, ако сиренето е сухичко. Плънката трябва да е плътна и солена. Разтваряме маята с малко хладко мляко в купичка, добавяме лъжичка захар и супена лъжица брашно, разбъркваме до гладка каша. Оставяме на стайна температура...

Кромпируша - сръбска баница с картофи и лук
Кромпируша - сръбска баница с картофи и лук

Изчистеният лук се реже на по-едро и се запържва до златисто. Картофите се обелват и се рендосват на едро ренде, към тях се добавят запържения лук (заедно с мазнината, в която се е пържил), сол и черен пипер. Тази смес се разбърква и се слага върху корите, които се увиват като за баница. Подреждат се...

Сръбска плескавица
Сръбска плескавица

Беконът и кашкавалът се нарязват на малки кубчета. Каймата се омесва с вегета черен и лют пипер на вкус. Разстила се кръг от кайма с дебелина 1-2см., в средата му се поставя плънка и се оформя голямо кюфте. Плескавицата се изпича на скара от двете страни.

Пикантни сръбски кюфтенца
Пикантни сръбски кюфтенца

Чушката се почиства и се нарязва наситно. Кашкавалът и беконът се нарязват на дребни кубчета. Прибяват се към каймата заедно с подправките. Омесва се с ръце до хомогенизиране. Каймата се оставя да престои в хладилник поне 30 минути. От сместа се щипва с ръце, смачква се с пръсти и месото се слага на...

Гибаница - сръбска баница
Гибаница - сръбска баница

В дълбок съд се смесват леко затоплените (но не горещи) мляко и вода, вътре се стрива прясната мая и се добавят чаена лъжичка захар и брашно. Смесва се добре и сместа се оставя на топло да шупне. В купа се пресява половината от брашното, добавя се чаена лъжичка сол и се разбърква. В средата му се оформя...