Рецепти » Гергьов ден

Рецепти за Гергьов ден

В тази категория има 22 рецепти, разпределени в 3 страници.

Рейтинг: 7 от възможни 10 - гласове 921

Паниран агнешки дроб
Паниран агнешки дроб

Накиснете агнешкият дроб за 10 минути в подсолена вода. След това го прецедете и го нарежете на кубчета - около 2 см. Посолете леко нарязаният на ситно червен лук и го оставете да омекне. Загрейте зехтинът в един тиган на силен огън. Междувременно добавете сладкият и лютият червен пипер, черния пипер...

Каша с агнешко месо и чесън
Каша с агнешко месо и чесън

Отделете агнешкото месо от костите му, нарежете го на малки парчета, след това го залейте с 4-5 ч. ч. подсолена вода и го варете в една тенджера на огъня докато омекне добре. Размийте брашното с малко бульон от месото и при непрекъснато разбъркване разредете с останалия бульон. След като поври за 10...

Агнешки ребърца с лук и картофи
Агнешки ребърца с лук и картофи

В една голяма тенджера излейте олиото, поставете тенджерата на котлона и изчакайте олиото да се загрее добре. Добавете агнешките ребърца и ги запържете на силен огън до златисто кафяв цвят. Поръсете ги със сол и черен пипер на вкус. Нарежете лука на едри парчета, след това го изсипете в тенджерата при...

Задушено агнешко месо със сметана и мента
Задушено агнешко месо със сметана и мента

Поставяме нарязаното на кубчета агнешко месо в една тенджера под налягане заедно с нарязаните морков, лук и мента, бялото вино и водата. Подправяме със сол и черен пипер на вкус. Затваряме тенджерата под налягане с капака. Когато парата започне да излиза, намаляме температурата и продължаваме да готвим...

Агнешко месо с тиквички и моркови
Агнешко месо с тиквички и моркови

Обезкостете агнешкото месо, измийте го добре и го нарежете на хапки, след това го сложете в предварително загряна и суха тенджера. Сложете я на огъня, без да захлупвате тенджерата отгоре, докато водата в месото се по изпари. Тогава налейте половината от олиото и разбъркайте месото с дървена лъжица и...

Печено мариновано агнешко месо в соев сос и балсамов оцет
Печено мариновано агнешко месо в соев сос и балсамов оцет

Смесете в една голяма купа зехтина със соевия сос, балсамовия оцет, изстискания лимонов сок, счукания чесън и ситно нарязания зелен лук. Сложете в купата нарязаното на парчета агнешко месо, разбъркайте го добре със сместа, поставете купата в хладилника да се маринова месото в продължение на най-малко...

Агнешки бутчета с моркови и мащерка
Агнешки бутчета с моркови и мащерка

Нарежете сланината на кубчета, както и моркова, а бялата част на праза, лука и чесъна на малки парчета, арпаджика оставете цял, попарете доматите с вряла вода, обелете ги и ги нарежете на малки кубчета. Изпържете в един тиган - леко лука и сланината в смес от масло и олио, добавете праза и моркова и...

Агнешко месо в сос от червени боровинки
Агнешко месо в сос от червени боровинки

Пушеният агнешки бут или агнешките ребърца накисваме в студена вода и добавяме малко оцет, оставяме така да престоят за 18-20 часа, след това ги слагаме в един голям съд и ги покриваме със студена вода. Кипваме ги на котлона, като от време на време ги отпенваме. След това прецеждаме месото и отново наливаме...

Печени чеснови агнешки крачета
Печени чеснови агнешки крачета

Измийте добре агнешките крачета и ги подсушете добре, след което ги посолете със сол. Запържете ги в добре загряното олио за кратко време и ги подредете в един подходящ и дълбок съд с капак. Налейте малко вода и добавете червеното вино. Поставете в не загряна фурна и печете за около 2 и 1/2 часа при...

Супа с агнешко месо и лук
Супа с агнешко месо и лук

Измийте добре агнешкото месо и го нарежете на парчета, сложете до в една тенджера и добавете вода, така че да покрие месото. Сложете тенджерата на котлона и варете на слаб огън в продължение на два часа (от време на време махайте пяната). Отделно запържете със зехтин в един тиган нарязания лук. След...