Рецепти » Основни » Яхния » Африканска фъстъчена яхния с картофи и спанак

Африканска фъстъчена яхния с картофи и спанак

Африканска фъстъчена яхния с картофи и спанак
Рейтинг: 4 от възможни 10 - гласове 619

Продукти

  • зехтин
  • 1/2 средна глава лук, на кубчета
  • 3 скилидки чесън, счукан
  • 1 с.л. джинджифил
  • 1/2 ч.л. карамфил
  • 1/4 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. лют пипер
  • 1/2 ч.л. кимион
  • 1 морков
  • 1 средно голям сладък картоф
  • 2 1/2 чаши зеленчуков бульон
  • 1 с.л. сироп от агаве (мед)
  • 2 с.л. фъстъчено масло
  • 3 чаши спанак

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в тенджера на умерен огън. Прибавете лука и задушете за 5 минути. Добавете чесъна и джинджифила и продължете да задушавате още 2 минути. Разбъркайте подправките и оставете за 1-2 минути, докато пуснат аромата си. Прибавете моркова, картофа, бульона и меда и оставете да заври. След това намалете котлона, така че ястието само да къкри. Разбъркайте вътре фъстъченото масло и оставете да се задушава за 15-тина минути. След това прибавете спанака и разбъркайте само докато той се свие на обем. Поднесете в комбинация с варен ориз или с хрупкав хляб.