Рецепти » Основни » Сарми » Английски агнешки сарми

Английски агнешки сарми

Английски агнешки сарми
Рейтинг: 4 от възможни 10 - гласове 530

Продукти

  • 500 гр. агнешка плешка, нарязана много на тънко – около 10-12 резена
  • 2 сварени яйчени жълтъка
  • 2 с.л. нарязан магданоз
  • 2 с.л. нарязана мащерка
  • 2 с.л. чубрица
  • 1/3 чаша стафиди
  • 1/3 чаша фурми без костилка
  • щипка шафран
  • ¼ - 1/2 ч.л. индийско орехче (на вкус)
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • ¼ ч.л. карамфил
  • 1/2 ч.л. сол
  • 4 с.л. масло
  • 1 с.л. оцет сол и пипер на вкус
  • За соса:
  • ¼ чаша качествено червено вино - портвайн или друго
  • 1/2 ч.л. смлян джинджифил
  • щипка канела (по желание)
  • ¼ чаша оцет зърна от нар

Начин на приготвяне

Смесете билките и сушените плодове с подправките и оцета, прибавете стритите жълтъци и 1 с.л. от маслото, докато се оформи гладка смес (може да използвате блендер или кухненски робот – на пулсов режим). Сложете резените агнешко върху плот и ако е необходимо ги изтънете с чук за пържоли. Сложете 1 ч.л. от плънката във всеки резен, подвийте отгоре крайчетата и навийте на стегнато ролце. Набодете ги с клечки за зъби, ако е необходимо, и поръсете със сол и черен пипер. Изпържете сармичките в останалото масло на среден огън, или най-добре ги изпечете на грил. Когато са готови, вземете виното, оцета и джинджифила и деглазирайте тигана с тях. Поднесете ролцата със соса върху плато от зрънцата нар.